טורטייה דה פטטאס

מה אכפת לכם, תנו לנו להינשא לרגע על גלי הרוח הספרדית, ולדמיין שזה לא אנחנו שמטגנים תפוחי אדמה במטבח הצפוף והחם אלא איזו מאמא ספרדייה ממסעדה משפחתית נחמדה שמגישה לנו את המנה לשולחן. אם מפשיטים את המנה הזו מההילה שנותן לה השם הספרדי נשארים עם ביצים מטוגנות עם תפוחי אדמה, בצל וגבינת מנצ'גו, אבל תכלס - זה יופי של דבר להישאר איתו. אפילו אצלנו במטבח הצפוף. מנה שכל המשפחה תעוף עליה, באחריות.

מתכון: טורטייה דה פטטאס

פריטטה עם תפוחי אדמה - טורטייה דה פטאטס (צילום: etorres, SutterStock)
פריטטה עם תפוחי אדמה - טורטייה דה פטטאס | צילום: etorres, SutterStock
סלט קיסר עם עוף (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט קיסר עם עוף | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

 סלט קיסר עם עוף

מי שלא יידלק על הסלט הזה בזכות חזה העוף יידלק עליו בזכות הקרוטונים (שמכינים לבד מג'בטה ושמן זית), ומי שלא יידלק עליו בזכות הקרוטונים יידלק עליו כנראה בזכות הרוטב - שהוא מופת של טעמי אוממי ממכרים (המלצה שלנו: אל תספרו לילדים שיש בו אנשובי, לא בטוח שהם יהיו טולרנטיים לזה). ומה עם החסה? גם היא תתחסל, אפילו בלי שתשימו לב.

מתכון: סלט קיסר עם עוף

בליני (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בליני | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פנקייק מלוח

מכירים בליני? מדובר בפנקייקים מלוחים, שבמקרה הזה מחוזקים בקוואקר ובחמאה. אל תתרגשו מזה שהבלילה סמיכה - התוצאה תהיה אוורירית ומחממת לב ונפש. מגישים עם קוטג', בולגרית וירקות חתוכים (ולא מבינים למה בעצם לא מכינים בליני בכל שבוע). 

מתכון: פנקייק מלוח

שבוע טוב!