בורקס

בורקס יכולים להיות ארוחת בוקר, בראנץ', חטיף בין ארוחות, אבל גם יכולים לחלוטין למלא את התפקיד של ארוחת ערב. בגלל שאנחנו מחפשים פתרון זריז, מן הסתם לא נשלח אתכם להכין עכשיו בצק מאפס, אלא נשתמש בבצק מוכן ומופשר (פילאס), כה שבעבודה היחידה שיש לעשות פה היא על המלית. טעים, פשוט, משביע. לא יזיק כמובן לתקתק סלטון ליד ולבשל ביצה קשה.

>> למתכון: בורקס תפוחי אדמה ביתיים

טורטייה חזה עוף וגוואקמולי

חייבים להודות שזה מאוד נח להשתמש בבצק מוכן. כמו במתכון של הבורקסים, גם כאן הבסיס לעבודה טמון בשימוש בטורטיות (אפשר קמח מלא, אפשר גם רגילות. לבחירתכם והעדפתכם), שלתוכה מכניסים רצועות חזה עוף אחרי צלייה במחבת, יחד עם הרבה ירקות טריים וקצת מיץ לימון. אחלה אופציה לארוחה דלה בקלוריות אבל עשירה בטעמים טובים.

>> למתכון: טורטיה גוואקמולי עם חזה עוף

טורטייה גוואקמולי עם חזה עוף (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טורטייה גוואקמולי עם חזה עוף | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חצ'פורי 

וכמובן שגם האופציה האחרונה לארוחת ערב זריזה וטובה כוללת צורה כזאת או אחרת של בצק מוכן, והפעם: פיתה. מדובר בגרסה קלה ומהירה למאפה הגאורגי, רק בלי התעסקות עם בצק. אפשר לגוון בסוגי הגבינות (אצלנו מעדיפים שילוב של פטה וגוש חלב). זמן האפייה תלוי במידת העשייה הרצויה של החלמון - 10 דקות לחלמון נוזלי, 16-17 דקות לחלמון מוצק לחלוטין.

>> למתכון: חצ'פורי אקספרס

חצ'פורי אקספרס - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
חצ'פורי אקספרס - ההכנה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל