אוכל
אוכל
עוגת ביסקוויטים

שושני שמרים במילוי שוקו וניל

מתכון לעוגת שמרים אוורירית. אפשר להחליף את המילוי במה שאתם אוהבים

|mako אוכל| פורסם20:57
שושני שמרים במילוי שוקו וניל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.526reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • שקית שמרית (50 גרם) או שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 500 גרם קמח (4 כוסות)
  • 125 מ"ל חלב
  • 4 ביצים
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
  • 600 מ"ל חלב (3 כוסות)
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל באיכות טובה
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס

להברשה:

  • 4 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

1אופן הכנת הבצק: ממיסים את החמאה, ומצננים מעט. מערבבים אותה עם שאר יתרת מצרכי הבצק, ולשים 10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק נעים.

2מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ומתפיחים לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3אופן הכנת המילוי: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי המילוי, למעט השוקולד צ'יפס. את השלב הזה אפשר גם להכין לפני הבצק ולצנן במקרר, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

4מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן בגודל 40 על 55 ס"מ. מורחים עם מרית את המילוי על הבצק המרודד, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.

5מגלגלים מהצד הרחב לרולדה, ופורסים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.

6מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים. מסדרים את העיגולים בתבנית, ומתפיחים לעוד 30 דקות.

7אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

8מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן, ומעבירים דרך מסננת דקה (כדי שלא יהיו חתיכות פרי). מברישים את העוגה בריבה כל עוד היא חמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il