
המצרכים (70 מנות):
לקרם:
אופן ההכנה:1פותחים את בצק העלים ומניחים על נייר אפייה. מרדדים קלות. 2מחוררים היטב את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת חורים. מפזרים סוכר עד כיסוי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך 10 דקות. 3מוציאים את הבצק ומניחים עליו נייר אפייה ותבנית נוספת (כמו משקולת), כדי שלא יתנפח. אופים ב-190 מעלות עוד 10 דקות. 4הופכים את הבצק האפוי בזהירות על נייר אפייה. מנפים את אבקת הסוכר על הבצק ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות, עד השחמה והיווצרות בצק מקורמל. מקררים לחלוטין. 5מכינים את המילוי: מחממים בסיר את החלב והווניל עד לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה את החלמון והסוכר. 6שופכים מעט מהחלב לתערובת החלמונים וטורפים להשוואת טמפרטורות. מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה (ניתן לבדוק על גבי כף עץ אם הקרם מספיק סמיך). מצננים וטורפים את גבינת המסקרפונה לתוך המסה. 7מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה, ומקפלים לתערובת. המסה תהיה רכה, אך תתקשה במקרר (המילוי לא ניתן לזילוף אלא למזיגה בלבד). 8בעזרת סכין מסור חותכים את בצק העלים לשני מלבנים של 30*40 ס"מ. מניחים בתוך תבנית עלה אחד, ומוזגים את כל כמות הקרם. מכסים בעלה הנוסף ולוחצים מעט. מעבירים למקפיא (העוגה תישמר שם עד שבוע). 9בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה הקפואה לקוביות של 4*4 ס"מ. 10מפזרים על הקוביות אבקת סוכר, מניחים במנז'טים ומגישים חצי קפוא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |