את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

את הממתק פררו רושה כולם מכירים, ואף אחד לא נשאר אדיש כלפיו: או שלא סובלים אותו (מוזר!) או שמאוהבים בו קשות (וכנראה גם בכל דבר שיש לו קשר לנוטלה). אז את הפרק החדש של הוידיאוקסט פה גדול החלטנו להקדיש לפררו רושה: הרושה הוא הממתק המקורי, עליו מתבסס הפררו רושה (והיה קיים הרבה לפניו). על החלק של הפררו בסיפור אחראית משפחת פררו האיטלקית, מי שהמציאה גם את ממרח הנוטלה ועומדת מאחורי חצי ממדף החטיפים בסופרמרקטים - כולל טיק טק, ביצת קינדר ועוד.

>> מתכונים לפסח

חוץ מלהביא את סיפורה של המשפחה המפורסמת שהחלה את דרכה בכלל בחקלאות ונמנית היום בין המשפחות העשירות בעולם, אירחנו גם את השף קונדיטורית אסטלה בלפר, שהגיעה לאולפן כדי ללמד אותנו להכין ממתק רושה ביתי, כזה שלא דורש מאמץ או יכולות קונדיטוריה מטורפות, והוא קל במיוחד וטעים פי כמה, עם וופל פריך שבתוכו קרם ג'נדויה עשיר ואגוז לוז קלוי ומקורמל.

לאתר של אסטלה

לסיפור המלא, הטיפים והמתכונים, צפו בפרק. ובינתיים, עוד כמה דברים שאנחנו מתערבים שלא ידעתם על משפחת פררו: 

* הנוטלה נוצרה בעקבות מחסור בקקאו. פייטרו פררו החליט לייצר ממתק שמתשמש בחומרים גלם זמינים, וכך נולד המתכון שמכיל אגוזי לוז (שהיו בשפע), ורק מעט קקאו.

* למעשה, בהתחלה כלל לא היתה הנוטלה ממרח, אלה לבנה מוצקה שמבוססת על מולסה, שמן אגוזי לוז וטיפ-טיפה קקאו. השם הרשמי יהיה מוכר כנראה לקונדיטורים: ג'נדוז'ה, או באיטלקית - ג'נדויה.

* השם נוטלה ניתן למוצר רק בשנת 1964, אחרי שהלבנה הפכה להיות ממרח קרמי במיוחד עם סוכר (שלא היה במתכון המקורי), שכבש את איטליה.

* משפחת פררו היא הצרכנית של שליש מאגוזי הלוז שגדלים היום בעולם.

* במשך חמש שנים עבדו על המתכון של הפררו רושה, ובשל חשש מגניבות המתכון הסודי תורגם לערבית ונשמר בקהיר במיקום סודי בתוך כספת.