את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

אחד המאכלים שהפכו לטרנד של ממש בחורף הנוכחי הוא הקובנה. לא שהיה חסר לה גם קודם, לקובנה: אחרי הכל מדובר במאפה נהדר שמככב קבוע בשבת בבוקר בבתים רבים ברחבי הארץ, אבל עם הסגרים, התפתח לו טרנד של משלוחי קובנה, מוכנים או להכנה בבית, והחזיר את היפיפיה הזו למרכז הבמה.

את הפרק של פה גדול השבוע בחרנו להקדיש לקובנה, עם כל הטיפים להכנת קובנה בבית גם אם אין לכם שורשים בתימן, ועם המלצות לקובנות מצוינות שניתן להזמין הביתה. את הפרק מלווה השף קונדיטורית ליאור משיח, שקובנת החמאה החומה שלה הפכה להיות להיט ויראלי, ובצדק.

>> מתכונים לפסח

המטבח התימני הוא הרבה יותר מבצקים למיניהם, אבל אין ספק שדווקא המאפים המזוהים עם העדה הם אלו שתפסו והפכו להיות נחלת הכלל. השף קונדיטורית ליאור משיח אינה תימניה אך התאהבה בקובנה ולקחה לעצמה אתגר לפתח מתכון לקובנה שווה (שעברה אישור גם של חברים תימנים), עם טוויסט של חמאה חומה בעלת ניחוח אגוזי וגוון קרמלי.

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

לכלל הטיפים של משיח להכנת קובנה ביתית, ולהמלצות על משלוחי קובנה בכל הארץ, צפו או האזינו. ובינתיים כמה טיפים חשובים:  

* כמה חמאה שלא שמתם, שימו עוד, לפחות 250 גרם חמאה על חצי קילו בצק. בסופו של דבר, החמאה או הסמנה היא זאת שעושה את המנה, וחבל לטרוח ולהכין אותה אם היא לא תצא מוצלחת בגלל שהתקמצנתם על השומן. 

* לא מומלץ לחפש תחליפים לסיר הקובנה המסורתי. הוא דקיק ובעל מכסה מצוין שהולם בדיוק את המנה. היום כבר ניתן למצוא את הסירים הללו בכל חנות פיצ'יפקעס סטייל מקס סטוק במחיר משתלם, כך שחבל לוותר. 

* אם הקובנה מתפרצת מהסיר במהלך האפייה, תנו לה ואל תחזירו אותה בחזרה פנימה. לא יקרה לה דבר. ליתר ביטחון תנו איזה משיחה בעוד סמנה או חמאה מדי פעם תוך כדי אפייה. 

* יש אלטרנטיבה לאפייה לילית ארוכה של כעשר שעות בטמפרטורה של 90 מעלות. ניתן לאפות על 180 מעלות להרבה פחות זמן, אבל התוצאה לא תהיה מושלמת. 

* ניתן להקפיא את חלקי הקובנה אחרי האפייה, ולהפשיר ולזלול בשבת שאחרי. לא להקפיא בשלב הבצק, אלא רק אחרי אפייה מלאה.

למתכון המלא של ליאור משיח לקובנה חמאה חומה

ספרו לנו איך יצא!