את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

הפעם ב"פה גדול" אנחנו עם פרק מיוחד מאוד, שעוסק באחד המאכלים הלכאורה בנאליים ביותר - חביתה. אבל עכשיו תגידו לנו אתם, כמה בנאלי הוא משהו שכולנו מכינים כל הזמן בבית, ויכול להיות מצד אחד מאכל משעמם וגנרי אבל מצד שני, כשעשוי כהלכה - אוורירי, עשיר ומופלא?

לאולפן השבוע הגיעה מתכונאית העל אורלי פלאי מהבלוג סיר פלא, במטרה לחלוק איתנו את הטיפים שלה להכנת החביתה המושלמת, וגם טיפים להשגת ביצים טובות וטריות, הרבה מעבר למה שאנחנו רגילים בסופרמרקט.

לכל הטיפים והטריקים, וגם למתכון הטרנדי ביותר שאפשר למצוא היום לחביתה ברשת, האזינו או צפו בפרק המלא, ובינתיים קבלו כמה נקודות למחשבה:

- הדבר החשוב ביותר, שיקבע את האיכות של החביתה, הוא הביצים. כמו שמשקיעים בבשר בסטייק טוב, כך כדאי להשקיע גם בביצים, שיהיו כמה שיותר טריות ומאיכות טובה.

- חביתה טובה ואוורירית צריכה נוזל כלשהו. כף או שתיים של חלב או מים בשלב הבלילה יעשו פלאים.

- אם אתם משתמשים בסודה לשתייה, עשו זאת במשורה. קורט קטן יספיק, אחרת הטעם ישתלט ויהפוך את החביתה למתכתית בטעמיה.

- חמאה, חמאה ועוד חמאה, או שמן זית. לא להתקמצן. בחביתה טובה יש מעט מאוד מרכיבים, ולכן השומן שמשתמשים בו הוא משמעותי מאוד.

למתכון השלם והמפורט של אורלי פלאי לחביתה

בתיאבון!