החורף כבר כאן, ואיתו אחד הממתקים הפופולריים ביותר: הקרמבו. רוצה לומר: סוף סוף הגענו לזמן בשנה שבו קציפות ביצים יכולות לשרוד בטמפרטורת החדר, הקיץ סופית מאחורינו, ועכשיו אפשר לעבור לשאלות החשובות באמת, כמו "וניל או מוקה?". בפרק הזה של פה גדול אנחנו נכנסים לעובי הקורה של הקרמבו הביתי המושלם, וגם של הגרסה התעשייתית שגדלנו עליה.

חלקכם אולי יופתעו לגלות שהקרמבו הכל ישראלי הוא בכלל מאכל שמקורו בדנמרק, שם הוא משמש כממתק הלאומי ונושא את השם החמוד "פלודבול", שפירושו "לחמניית קרם". האם מדובר בלחמנייה? האם יש בה קרם? התשובות הן לא ולא; בדומה לקרמבו שלנו, הפלודבול מבוסס על קציפת ביצים, סוכר, קקאו ווניל, וכל הסיפור יושב על מצע של עוגיית חמאה או מרציפן (אופציה שבהחלט היינו שמחים שגם מותגי הקרמבו המקומיים ישקלו).

>> הנה המתכונים שלנו לקרמבו ביתי

כמו כל ממתק טוב, ברחבי הגלובוס קיימות היום שלל גרסאות קרמבו צבעוניות, בטעמים שונים ומשונים, ויש גם מקומות שבהם הוא מגיע בלי העוגייה שבתחתית. אצלנו היו במהלך השנים אי אלו ניסיונות לייצר את הקרמבו התעשייתי בעוד טעמים, כמו ריבת חלב, תות ובננה, אבל כל אלה כשלו. קרמבו עבודת יד, לעומת זאת, אפשר למצוא מדי חורף בפופ אפים שונים במגוון רחב של טעמים.

בחורף הקודם חווינו גל קשה של שמועות על המשך שגשוגו של הקרמבו כפי שאנחנו מכירים אותו בישראל, אחרי שהחברות שמייצרות אותו טענו לחוסר כדאיות כלכלית. לכן הזמנו לאולפן הווידיאוקאסט גם את השף קונדיטור אלון שבו, שיתן לנו טיפים חשובים ליצירת הקרמבו הביתי המושלם (רמז: אין דבר כזה להקציף יותר מדי).

קרמבו אלון שבו  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הקרמבו של אלון שבו | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מרנג שוויצרי לקרמבו קלאסי של אלון שבו

המרכיבים:

100 גרם חלבון
170 גרם סוכר לבן
רבע מקל וניל או חצי כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים חלבון וסוכר. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד שהסוכר נמס (מכניסים אצבע עד לתחתית הקערה ומרגישים אם נותרו גרגירים שלמים של סוכר).
  2. מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף יציב מאוד (כ-5 דקות הקצפה). מוסיפים וניל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 13-15 מ"מ.
  4. מזלפים על תחתית הבצק האפוי מעין כיפת מרנג בצורת הקלאסית של הקרמבו.
  5. מעבירים להקפאה למשך 15 דקות.

למתכון הקרמבו המלא

בהצלחה!