את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

השבוע אנחנו מקדישים את הפודקאסט שלנו לעוגה שאהובה על כולם, עוגת שוקולד קלאסית, בדגש על אחת העוגות הכי טובות בז'אנר שאפשר למצוא בישראל - עוגת השוקולד של קבוצת R2M של רותי ברודו. העוגה, שמוגשת כבר קרוב לשלושים שנה בבייקרי, בקופי בר, בדליקטסן ובבראסרי, היא אחד הקינוחים האיקוניים של הקבוצה, ואיתנו באולפן שף הקבוצה גיא פולק, שיספר לנו את כל הסודות להכנה שלה בבית.

לבד מהטיפים להכנת עוגת שוקולד עשירה במיוחד ומפנקת במטבח הביתי, נצייד אתכם גם בהמלצות היכן אפשר לרכוש עוגות שוקולד טובות ברחבי הארץ.

כל הטיפים והתוכן בפרק המלא להאזנה או לצפייה, ובינתיים קבלו כמה נקודות חשובות:

- עוגת שוקולד במרקם טוב מצריכה אומץ - היא זקוקה למעט מאוד אפייה, כ-12 דקות ב-180 מעלות, ולאחר מכן יש להוציא אותה למרות שהיא נראית לא מוכנה.

- את המשך הבישול העוגה עושה מהאדים של עצמה, כשהיא מכוסה בכלי ובעצם ממשיכה את התהליך.

- שוקולד איכותי - זה הסוד של כל עוגת שוקולד נהדרת. אל תתפשרו ורכשו שוקולד טוב, גם אם הוא יקר. המלצה למותג מצוין: ולרונה. 

- אחוז מוצקי הקקאו של השוקולד שבו משתמשים הוא עניין של טעם אישי, ובכל זאת רצוי להישאר באזור ה-60-70 אחוז, שקולעים כמעט לחך של כולם וגם מאפשרים חוויה שוקולדית מקיפה.

>> למתכון לעוגת השוקולד של קבוצת R2M

בהצלחה ובתיאבון!