השבוע בפרק של פודקאסט פה גדול אנחנו עושים כבוד לאחד המאכלים היהודיים הטובים והמפורסמים ביותר: הכבד הקצוץ. מהמאכלים הבודדים שעשו את המעבר המוצלח מאוכל שמקוטלג כדליקטס ששייך לעדות מזרח אירופה בלבד - לממרח שחביב על כל הישראלים באשר הם.

את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

במהלך הפרק נדסקס על המקומות הטובים ביותר בארץ לזלילת כבד קצוץ נוסטלגי או טרנדי, והמתכונאית ואשת האוכל אורלי פלאי תגלה לנו מהם הסודות שלה לכבד קצוץ נהדר.

כבד קצוץ אורלי פלאי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כבד קצוץ אורלי פלאי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

לכל הטיפים וההמלצות האזינו או צפו, ובינתיים קבלו כמה נקודות חשובות בכל הנוגע לכבד קצוץ:

הסוד בכבד קצוץ הוא בצל מטוגן, תנו לו את זמן הטיגון שלו - כעשרים דקות - ואל תאיצו בו.

היחס של אורלי לכבד קצוץ מושלם הוא 100 גרם כבדים על בצל אחד (לא משנה הגודל) וביצה אחת. אל תשכחו שכבד קצוץ הוא מאכל שבבסיסו הכבד אך לא במהותו: יש לתת במה לרכיבים האחרים והכבד לא צריך להגיע פה בכמויות עתק.

שמאלץ - אם אתם אוהבים כבד קצוץ, השקיעו בשומן בו אתם משתמשים ורכשו שמאלץ ממעדנייה טובה (או שתכינו אותו בבית, גם ההסבר להכנת שמאלץ נמצא בפרק המלא).

למתכון המלא של אורלי פלאי לכבד קצוץ