את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

נכון, הכנאפה נוכחת יפה בתודעה הישראלית כבר שנים ארוכות, אבל בשנתיים-שלוש האחרונה ללא ספק חלה נסיקה במעמדה - עם אינספור מקומות שמוקדשים רק לה, כנאפולוגים שתרים את הארץ בחיפוש אחרי הכנאפה החמה הטובה ביותר ומסעדות שף שמציעות כנאפה כקינוח יוקרתי.

השבוע ב"פה גדול" אנחנו מקדישים את הפרק לקינוח המטריף והפריך הזה, ולומדים מנוף עתאמנה אסמעיל - או בשמה השני, נסיכת הכנאפה - איך להכין אותו בבית בצורה הטובה ביותר. נוף מספרת שהיא כמעט שלא אוכלת כנאפה בחוץ, ומעדיפה תמיד את זו שהיא מכינה בעצמה ויודעת בדיוק מאין הגיע כל אחד מהמרכיבים שלה. כמו כן, באופן מפתיע למדי הכנאפה האהובה עליה יותר היא דווקא זו שמבוססת על סולת, ולא על קדאיף. הסיבה שאנחנו פחות מכירים את הגרסה הזו היא שהיא מורכבת בהרבה להכנה - וכך התקבעה גרסת הקדאיף כגרסה הרווחת.  

 

מלבד הטיפים של נוף לכנאפה ביתית מושלמת (ב-8 דקות עבודה!) נספר לכם גם על כמה מהמקומות השווים ביותר לאכול בהם כנאפה ברחבי הארץ (הנה אחת מהטובות ביותר). כל הפרטים המורחבים בפודקאסט המלא, ובינתיים, כמה כללים חשובים:

* שערות קדאיף טובות ניתן לרכוש במסעדות כנאפה שאתם אוהבים. את האטריות ניתן גם להקפיא ולשלוף בעת הצורך (אפשר לעבוד איתן קפואות).

* באופן מסורתי את הקדאיף מכינים עם סמנה, חמאה מזוקקת (היום מרבית המקומות משתמשים בשומן צמחי, שהוא זול בהרבה), וזו גם הגרסה הטעימה ביותר. בבית קל להכין חמאה מזוקקת במיקרוגל: מחממים את החמאה ומשתמשים רק בחלק העליון והצהוב שצף אחרי החימום, שהוא השומן שנפרד ממוצקי החלב שבתחתית.

* לתוצאה ביתית טובה כדאי לערבב בין ג'יבנה, שמעניקה טעמים עשירים וניתן לרכוש אותה במעדניות ברחבי הארץ, לגבינת מוצרלה - שנותנת את אפקט המתיחה הכה חשוב בכנאפה. את הגבינות יש לערבב ביחס של 1:1.

* את שערות הקדאיף כדאי לשבור בידיים לחתיכות קטנות, כדי שיהיה קל יותר לדחוס אותן בצפיפות למחבת.

* אם יש לכם מחבת שהיא בדיוק בגודל האינדוקציה שלכם, זכיתם. אם לא, בעת הכנת הכנאפה יש לוודא שכל חלק של המחבת יקבל את אותה מידת חום, על ידי הזזה של המחבת מדי פעם. 

המתכון לכנאפה ועוד המון מתכונים שווים מחכים לכם בעמוד האינסטגרם של נוף

בהצלחה!