במזג אוויר חורפי במיוחד אין כמו תבשיל עשיר בשביל לחמם את הבטן והלב. ואם יש מטבח שמוכר בזכות תבשיליו המדהימים הרי זה המטבח הפרסי - אחד המטבחים האהובים, העתיר בירקות, פירות, מנות אורז משגעות וכמובן בשרים. את הפרק השבועי של "פה גדול" אנחנו מקדישים השבוע למלך של המטבח הפרסי, החורשט סבזי, ומי שתעזור לנו עם הטיפים הכי חשובים להכנתו בצורה מושלמת היא בלוגרית האוכל רותם ליברזון, שגם חיברה ספר על המטבח הפרסי והמזווה שלה לבדו הוא נושא לפרק שלם.

ליברזון חלקה איתנו את כל הסודות לחורטש סבזי פרסי ועשיר, סיפרה איפה רוכשים את חומרי הגלם הייחודיים למתכונים הפרסיים כמו שמבלילה ולימון פרסי, וכמובן העניקה לנו את המתכון לחורשט שלה שהוא טעים כל כך, שאתם פשוט חייבים להכין אותו בסוף השבוע.

לכל הטיפים אתם מוזמנים להאזין לפרק המלא, בינתיים הנה כמה טיפים חשובים:

* אפשר בהחלט להכין את המנה בלי בשר, או לחלופין להוסיף דג לבן בשלב הבישול האחרון. התוצאה לדברי ליברזון היא חורטש סבזי לא מסורתי אבל סופר טעים.

* השמבלילה היא למעשה עלי חילבה מיובשים, ואסור בשום אופן לוותר עליהם. יש להם טעם דומיננטי והם מאוד משמעותיים בתבשיל מבחינת עומק הטעמים, הצבע והארומה.

* לא משנה אילו ירוקים תזרקו לתוך הסבזי, התבשיל יקבל אותם בברכה: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, טרגון, קייל, סלרי - הכל הולך, וכמה שיותר יותר טוב.

* הכורכום מעניק עומק צבעים יפהפה למנה, ומדגיש את הירוק של הירוקים (למי שאוהב את החורטש שלו שחור יש טיפ בפודקאסט).

* בשלב ההגשה לשולחן מומלץ למעוך את הלימון הפרסי השחור - כך הוא מגיר את כל המיצים שספג בעת הבישול ומוסיף מטעמיו המיוחדים.

חורשט סבזי רותם ליברזון  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
החורשט של רותם ליברזון | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

למתכון המלא של רותם ליברזון לחורשט סבזי

- את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

 בתיאבון!