את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

אם צריך לבחור מאכל אחד שמזוהה עם העדה הפרסית יהיה זה כנראה אורז, ולא סתם אורז אלא תהדיג, שבפרסית משמעו תחתית הסיר: החלק הפריך, הזהוב והמרהיב, עם תפוחי אדמה או בלעדיהם, שיש משפחות שרבות עליו.

>> מתכונים לפסח

בפרק השבוע בווידיאוקסט פה גדול אנחנו הולכים ללמוד איך מכינים תהדיג כהלכתו, מפיה של בלוגרית האוכל רותם ליברזון. ליברזון חולקת עמנו טיפים לתהדיג מושלם, וגם מציעה וריאציות נהדרות לתהדיג משודרג עם יוגורט, עם מי זעפרן ודומדמניות או עם עשבי תיבול.

עצלנים? לא נורא, יש גם המלצות על מקומות שאפשר לרכוש בהם אוכל פרסי כהלכתו, בתקופה שבה הולכות ומתמעטות המסעדות הפרסיות ברחבי הארץ.

לכלל הטיפים וההמלצות צפו או האזינו לפה גדול באפל או בספוטיפיי, ובינתיים הנה כמה דברים שחשוב לדעת כשמתכננים להכין תהדיג:

* אם אתם רואים בחנויות תבלינים אורז שמגיע בשק גדול במיוחד ומחירו גבוה בהרבה ממה שהתרגלתם, זה בסבירות גבוהה אורז איראני, שהוא טוב משמעותית מהאורז שנמכר על פי רוב בישראל. תרכשו ותנסו.

* החוכמה בתהדיג היא לא לפחד משמן. אומנם המטבח הפרסי ממש לא ידוע בשימוש נרחב בשמן בתבשילים, אבל בתהדיג, על מנת ליצור את השכבה הפריכה של האורז, יש צורך בשמן בגובה של לפחות רוחב של אצבע.

* על מנת להפוך את התהדיג בשלמותו אפשר לחתוך נייר אפייה ולהניח בתחתית הסיר לפני תחילת שלב הטיגון, או להניח את תחתית הסיר במים קרים אחרי סיום הבישול ורק אז להפוך.

* מחלקים את הכנת האורז לתהדיג לשלושה שלבים: השלב הראשון הוא שטיפה של האורז עד למים צלולים, השלב השני הוא הצפת האורז במים רותחים עם המון מלח ובישולו במשך 4-5 דקות, ורק אז מגיע השלב השלישי של טיגון השכבה התחתונה ובישול על הגז באש שמתחילה גבוהה ויורדת.  

>> למתכון המלא של רותם ליברזון

בהצלחה!