מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

המצה בריי של פסקל

מתכון נפלא לארוחת בוקר פסחית: מנה קלה ומהירה מפתיתי מצה וביצים

מצה ברייט, טעימא (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

  • מצה וחצי
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים או חלב
  • מעט מלח
  • שמן או תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1מפוררים בקערה רחבה את המצות לפתיתים קטנים.

2יוצקים מעט מים ושופכים מיד.

3טורפים את הביצה עם המים בקערה. מוסיפים את פתיתי המצה, ממליחים ומערבבים היטב.

4מחממים את השמן במחבת, יוצקים את התערובת ומטגנים משני המצדדים.

5מגישים חם.

טיפ:

במקום חביתה אחת אפשר להכין לביבות קטנות. אפשר לבחוש את התערובת תוך כדי טיגון. מתקבלים פתיתים פריכים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il