
קובה מטוגנת לפסח עם בשרגרסה מיוחדת לחג הפסח למאכל העירקי האהוב, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הבורגול בקמח מצה ותקבלו קובה מטוגנת נטולת חמץאביגאל כהן|אוצר מאכלי העדות, על השולחן| פורסם27/03/1211:52 ![]() צילום: דניאל לילה, אוצר מאכלי העדות, על השולחן |
המצרכים (30 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים היטב את כל החומרים. אם הבצק דביק מדי ולא נוח לעבודה, מוסיפים מעט קמח מצה. 2מכינים את המלית: מבשלים את הבשר עם התבלינים וכוס מים בסיר עד לאידוי כמעט מלא של המים (לשים לב שלא התייבש). 3מטגנים בצלים במחבת עם שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבצל לבשר ומערבבים היטב. מצננים. 4מגלגלים, ממלאים ומטגנים: מכינים כוס מים עם כפית שמן להרטבה ושימון של הידיים. חוצים את הבצק ומגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר 5-4 ס”מ. פורסים כל נקניק לפיסות באורך 6 ס”מ ומגלגלים כל פיסה לכדור. טובלים אצבע במים ויוצרים חור בכדור הבצק. מסובבים סביב האצבע, תוך כדי לחיצה פנימה ולכיוון הדפנות, עד שהבצק עוטף את האצבע והדפנות דקות ככל האפשר. ממלאים את כדורי הבצק בתערובת בעזרת כפית וסוגרים לצורת טורפדו. 5מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק (קובות קפואות מטגנים כ-15 דקות). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |