אוכל
אוכל

מקרון שוקולד

גרסה קלה להכנה לעוגייה הצרפתית האהובה, המשלבת בתוכה שקדים טחונים, שוקולד ומרציפן

|mako אוכל| פורסם13:35
מקרון עם מרציפן ושוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (50 מנות):

  • 200 גרם מרציפן (רצוי ללא תוספת סוכר)
  • 120 גרם שקדים טחונים (1/2 1 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 כף קקאו
  • 3 חלבונים
  • 50 גרם שוקולד מריר או חלב
  • מעט סוכר לפיזור מעל (אפשר לשלב עם 1/4 כפית קינמון, למי שאוהב)

אופן ההכנה:

1חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות, ומערבבים אותו יחד עם השקדים הטחונים, הסוכר, הקקאו והחלבונים, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מגררים את השוקולד על פומפיה בעובי בינוני ומוסיפים גם אותו לתערובות. מערבבים שוב רק עד שהשוקולד נטמע, ולא יותר.

2מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפיות או שק זילוף, יוצרים 50 גבעות קטנות על התבנית. חשוב להשאיר קצת מרווח בין מקרון למקרון.

3מפזרים מעט סוכר מעל, ומניחים למקרונים להתייבש כמה שעות (עדיף למשך הלילה).

4אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, ל-12 עד 15 דקות , עם דלת מעט פתוחה (אני מכניסה כף עץ, כך שדלת התנור לא תיסגר). כדי לקבל מקרון רך אופים 12 דקות, ומקרון קשה יותר - 15 דקות.

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il