ראשונות ותוספות

עלי גפן 

מנה ראשונה יפהפייה וחגיגית עם מילוי של משמשים, צנוברים, עשבי תיבול קצוצים ויש בפנים גם תמונות של כל שלבי הגלגול למי שחושש. 

למתכון: עלי גפן ממולאים באורז, משמשים וצנוברים ברוטב חמצמץ

עלי גפן ממולאים, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עלי גפן ממולאים, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חצילים מרוקאי

גרסה מצוינת לסלט חצילים מרוקאי. אין כורכום ואין כמון, יש כוסברה קצוצה דק, שום כתוש, לימון וקצת פפריקה (ומלח כמובן). 

למתכון: סלט חצילים מרוקאי

סלט חצילים מרוקאי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט חצילים מרוקאי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

וולדורף

לא נעים לנו לחשוף כמה אנחנו מחכים לליל הסדר, רק בשביל ליהנות מהסלט המעולה הזה: תפוחי עץ חמצמצים, סלרי, קצת חסה, חמוציות, אננס (טרי או משומר, מה שבר לכם) ופקאן, ברוטב מיונזי. אין יותר פסח מזה. 

למתכון: סלט וולדורף

סלט וולדורף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט וולדורף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט סלק חריף

עוד סלט עם אווירת חג, וכזה שמגיע עם הוראות הפעלה מיוחדות, שכוללות בין היתר כפפות, כי ככה זה כשעובדים עם שורש חזרת טרייה. יש כאן אומנם מעט מרכיבים, וביחד הם הופכים למנה עוקצנית וטעימה, והשילוב של החריפות עם המתיקות של הסלקים המקורמלים הוא אחד המיוחדים והטעימים. כמו כן, אם כבר קניתם לטובת הסלט שורש חזרת, ניתן לחתוך אותו לחתיכות גדולות, להקפיא אותו (בדיוק כמו שמקפיאים ג'ינג'ר) ולהשתמש בו ישר מהמקפיא בכל פעם שאתם רוצים נגיעה של משהו חריף.

למתכון: סלט סלק חריף

סלט סלק חריף (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט סלק חריף | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט משוואיה

כן, יש פה מעט עבודה - קילוף קליפות חמות של ירקות לוהטים - אבל אם יש סלט ששווה את המאמץ, זה משוואיה.

למתכון: סלט משוואיה

פרינטה

"לחם" מושלם של אורנה ואלה ללוות את כל הסלטים האלה - מאפה קליל על בסיס שמן זית וקמח חומוס. 

למתכון: פרינטה (מאפה חומוס)

פרינטה (מאפה חומוס) של אורנה ואלה (צילום: אלה שיין , mako אוכל)
פרינטה (מאפה חומוס) של אורנה ואלה | צילום: אלה שיין , mako אוכל

זיתים מרוקאיים

עוד מנה חגיגית ששום שולחן חג לא שלם בלעדיה - זיתים מרוקאיים מבושלים חריפים. זה לא משנה אם גדלתם עם המנה הזאת או לא, זאת חובתכם המוסרית למשפחה לפנק איתה. 

למתכון: זיתים מרוקאיים מבושלים ברוטב פיקנטי

זיתים מרוקאיים מבושלים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
זיתים מרוקאיים מבושלים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

תבשיל ירוק

מתכון של חיים כהן לתבשיל מהמם עם שום ירוק ותרד (אפשר גם להשתמש במנגולד). אם תשאלו את חיים כהן - אין כל צורך לסנן את התרד מהנוזלים - אבל גם פה, תבחרו אתם. 

למתכון: תבשיל ירוק (להגשה על אורז, לאוכלי קטניות)

פסח, חיים כהן במטבח - תבשיל ירוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסח, חיים כהן במטבח - תבשיל ירוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלובה

מקלובה יפהפייה מסורתית, רק בלי עוף או בשר הפעם. 

למתכון: מקלובה טבעונית

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקלובה טבעונית, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אורז בסמטי צבעוני

ועוד אופציה חגיגית למנת אורז משודרגת - הפעם עם חיזוק סומק, בצלים סגולים, ואפונה עדינה. את הבצלים צולים בנפרד בתנור עם יין אדום, בלסמי, תימין ורוזמין, ואחר כך מוסיפים לקערה היפהפייה. 

למתכון: אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עיקריות

2 מנות חגיגיות של עז תלם

2 מנות עיקריות  הכי פסח שיש, ארטישוקים, פול, אורז, זעפרן והמון עשבי תיבול טריים. בזכות עושר המרכיבים אלה הרבה יותר מתוספות אורז, אלא מנות של ממש, יפהפיות וחגיגיות. 

ל-2 מנות צמחוניות של עז תלם שיעשו לכם טוב בפסח

פילאף אורז וזעפרן עם לבבות ארטישוק טריים ופול ירוק (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
פילאף אורז וזעפרן עם לבבות ארטישוק טריים ופול ירוק | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

מאפה עלי גפן

המנה הקבועה שלנו לליל הסדר - "עוגה" שמורכבת משכבת תפוחי אדמה, אורז מפוצץ בעשבי תיבול, חצילים מטוגנים ועלי גפן. אפשר להכין את מטבל מיוגורט טבעוני, או להכין טחינה, מעדן בכל מקרה.

למתכון: מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)
מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים | צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

תבשיל חומוס

תבשיל גרגירי חומוס ברוטב עגבניות עם פרוסות גדולות של בטטה צלויה מקורמלת קלות. מעדן. 

למתכון: תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן

תבשיל חומוס, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תבשיל חומוס, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עדשים במרק

כופתאות עדשים בתבשיל דלעת וסלרי. גם בריא וטעים, וגם לגמרי מספק את הסחורה בתור מנה עיקרית חגיגית למי שלא נוגע בבשר. 

למתכון: קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש

קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל