במהלך ימי הסגר מצאנו את עצמנו מכינות גרנולה בקצב מוגבר. כשתהינו לפשר העניין בלט לנו טבעה הגמיש: אפשר להכינה יחסית בפשטות, על פי מה שיש בבית, והיא מתאימה לאכילה בשעות שונות של היום. לא פחות חשוב מכך, נעים לנו להכין אותה והיחס כאן בין מאמץ ההכנה לתוצאה מעולה.

אפשר להתאים גרנולה להעדפות השונות של בני הבית. כיוון שהיא נשמרת היטב, אפשר גם להכין לכל בן בית את הגרנולה שלו ומוטב אף ללמד כל אחד מבני הבית להכין לעצמו את הגרנולה האהובה עליו.

גרנולה מתאימה גם כארוחה מפנקת ליחיד, למי שמבודד רק עם עצמו או למי שקם מוקדם בבוקר כדי ליהנות, מכמה שעות לבד לפני שיתר הבית מתעורר בימים אלה שכולנו סגורים יחדיו. 

חשוב לנו לשתף במדור זה את האופן בו אנחנו אוהבות לאכול גרנולה, אופן שהצלחנו להחדיר גם להרגלים של חלק מהאנשים שעבדו אתנו, ואנחנו עדיין מנסות לשכנע בו את המשפחות שלנו.

אז כך: אנחנו מחממות את החלב של הגרנולה, זהו צעד חשוב לגוף. כתלמידות גישתה של ד״ר ניאזוב (שהיא רופאה מערבית המתמחה ברפואה סינית ומקרוביוטיקה) שהשפיעה באופן עמוק על התזונה שלנו, הפסקנו לשתות שתייה קרה. ניאזוב מדמה את הגוף למנוע שנחוץ לו חום כדי לפעול. קיבה חזקה שמעכלת טוב והורגת וירוסים וחיידקים הנכנסים מבחוץ, חייבת חום. על כן, כדי לעזור למערכת העיכול להיות חזקה ונמרצת כדאי לשתות מים חמים/תה, ולאכול בעיקר אוכל חם.

כך קרה שהתחלנו לאכול את הגרנולה עם חלב או משקה אורז\שיבולת שועל\שקדים חם.

רצינו להבליט את השוני בין גרנולה המבוססת בעיקר על אגוזים, המוכרת יותר והעשירה יותר, לבין גרנולה המבוססת בעיקר על זרעים, שהיא קלילה ונעימה ומתאימה יותר למי שאוכל גרנולה כארוחת ביניים או בערב.

גרנולה גרעינית (צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל)
גרנולה גרעינית | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל

גרנולה גרעינית

חומרים:
40 גרם (3 כפות) שמן זית 
40 גרם (4 כפות) שמן קוקוס 
60 גרם (3 כפות) סילאן 
60 גרם (3 כפות) מייפל 
60 גרם (5 כפות) סוכר 
1 וחצי כפיות תמצית וניל
חצי קילו קוואקר
130 גרם (כוס) גרעיני חמנייה 
150 גרם (כוס) זרעי דלעת או חצי כוס זרעי דלעת+חצי כוס כוסמת ירוקה
140 גרם (כוס) פרג או חצי כוס פרג +חצי כוס שומשום לבן/שחור
85 גרם (כוס) שבבי קוקוס
150 גרם (כוס) שקדים שלמים חתוכים גס בסכין 

להגשה:
חלב שיבולת שועל או אורז חם/יוגורט
פירות העונה

 אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

1. מחממים בסיר קטן את השמנים, הסוכרים ותמצית הווניל עד לרתיחה. מסירים מהלהבה.

2. מערבבים את כל שאר המרכיבים יחד ושופכים עליהם את הנוזל החם, ומערבבים היטב.

3. משטחים את התערובת בשכבה דקה על שתי תבנית (בגודל סביב 30*40 ס״מ) מרופדות בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה ומערבבים כל 10 דקות עד ששחום, במשך 35-45 דקות.

4. מגישים עם חלב חם או יוגורט  ופירות.

 

גרנולה אגוזית (צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל)
גרנולה אגוזית | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל

גרנולה אגוזית

חומרים:
80 מ״ל שמן זית
30 גרם (3 כפות) שמן קוקוס
2 כפות סוכר קנים (או סילאן אורגני)
120 גרם (90 מ״ל) סירופ מייפל 
1 וחצי כפיות תמצית וניל
חצי קילו קוואקר
100 גרם (שלושת רבעי כוס) זרעי חמניות
75 גרם (חצי כוס) זרעי דלעת
150 גרם (כוס) שקדים שלמים חתוכים גס בסכין
85 (כוס) גרם שבבי קוקוס 
70 גרם (חצי כוס) פרג/שומשום
100 גרם (שלושת רבעי כוס) אגוזי קשיו/פקאן קצוצים בסכין
70 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך קצוצים בסכין

להגשה:
חלב שיבולת שועל או חלב אורז חם/יוגורט

 אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

1. מחממים בסיר קטן את השמנים, הסוכרים ותמצית הווניל עד לרתיחה. מסירים מהלהבה.

2. מערבבים את כל שאר המרכיבים יחד ושופכים עליהם את הנוזל החם, ומערבבים היטב.

3. משטחים את התערובת בשכבה דקה על שתי תבנית (בגודל סביב 30*40 ס״מ) מרופדות בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה ןמערבבים כל 10 דקות עד ששחום, במשך 35-45 דקות.

4. מגישים עם חלב חם או יוגורט ופירות.

* המעוניינים בעוד מתכונים מוזמנים לרכוש את ספר המתכונים החדש של אורנה ואלה, שיצא לפני כמה חודשים.

אורנה ואלה ספר המתכונים 2 (צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור)
אורנה ואלה ספר המתכונים 2 | צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור