
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים (על מנת ליצור סביבה עשירה באדים). 2ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס במיקרוגל. חשוב לעשות זאת בפולסים ולערבב מדי פעם על מנת שהשוקולד יימס בצורה אחידה ולא יישרף. 3מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים אחד אחד, וטורפים בין חלמון לחלמון. 4מוסיפים פנימה קקאו, תמצית וניל וליקר דובדבנים ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין. 5בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף יציב ומבריק. 6מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים, תוך שמירה על אווריריות התערובת. הקיפול צריך להתבצע בעדינות, אך עם זאת באסרטיביות. ברגע שהתערובת אחידה לחלוטין – מפסיקים לשחק איתה. 7מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מלמעלה את הדובדבנים המגולענים. 8אופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מעט ועדיין רוטטת קלות במרכזה. 9מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה להצטנן בצורה זו על מנת שתישאר רכה. לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הערות, הארות ותוספות: * העוגה נשמרת עד 5-6 ימים במקרר, ומומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר. * אם אין דובדבנים טריים אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים מצנצנת (חשוב לסנן היטב). * במקום דובדבנים אפשר להשתמש בפירות יער או אפילו תותים, בעונה. * העוגה אינה מכילה קמח ולכן גם מתאימה מאוד לפסח או לנמנעים מגלוטן. * חשוב לא לוותר על המלח, משום שהוא מאזן את הטעמים ושובר את המתיקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם קרם קוקוס >> לכל קינוחי הפרווה של נטלי![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |