
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח כוסמין, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן וסוכר ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק. 2מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש. 3מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה). 4ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח. 5מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. 6מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים. 7מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות. 8מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה או שמן זית ומפזרים שומשום. 9אופים את הלחמניות 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. * בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |