אוכל
אוכל
סיום מתוק

מבשלים שבועות: לחמניות מתוקות עם אגוזים

לחמניות פרווה מעולות עם אגוזי לוז, שמתאימות גם לשולחן השבועות וגם לשולחן השבת. יפות יפות שבא לבכות

|mako אוכל| פורסם08:28
לחמניות כוסמין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.265reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 220 גרם (כוס + כף) קמח כוסמין

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 12 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
  • 250 מ"ל (כוס) מים
  • 70 מ"ל (2/3 כוס) שמן
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 5 גרם (כפית) מלח
  • 75 גרם אגוזי לוז שבורים
  • ביצה טרופה להברשה (או מעט שמן זית)
  • מעט שומשום

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח כוסמין, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן וסוכר ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.

2מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש.

3מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה).

4ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.

5מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.

6מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.

7מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות.

8מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה או שמן זית ומפזרים שומשום.

9אופים את הלחמניות 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il