אוכל
אוכל
סיום מתוק

עוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד מריר

המילה "פרווה" כבר מורידה לכם את החשק? קבלו את נטלי לוין מהבלוג עוגיו.נט במדור חדש, שבו היא מציעה קינוחי פרווה בסטייל, בלי מילים גסות כמו "מרגרינה"

|mako אוכל| פורסם08:51
עוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד מריר (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.9159reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אם יש דבר שנחשב "נחות" בעיני "מביני עניין" בתחום הקולינרי, הרי שללא ספק מדובר בקינוחי פרווה. הסלידה שמתעוררת לנוכח המונח עצמו נובעת בעיקר מהעובדה שחלב ושמנת, שהם (באופן אירוני) "הלחם והחמאה" של קינוחים באופן כללי, מחוץ לתחום. אז נכון, קרמים על בסיס מרגרינה זה ממש לא, ושמנת צמחית היא אחד הדברים השנואים עלי ביותר, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין קינוחים מעולים (לא פחות!) שלא מכילים טיפת חלב.


העוגה הבאה היא האנטיתזה המוחלטת לעוגות השמרים הקלאסיות: היא אינה מכילה חמאה או חלב, ועם זאת מצליחה להישאר עסיסית, רכה ופשוט נפלאה. השימוש במים בבצק הופך אותה לקלילה במיוחד, מה שעושה אותה מושלמת ליד הקפה. היעדר החמאה לא פוגם במרקם או בטעם, והשימוש בשמן דווקא מקנה לבצק מרקם רך ומעולה גם לאחר יומיים בטמפרטורת החדר. תוסיפו מעל הכל סירופ מתוק בניחוח רום משכר, וקיבלתם עוגת שמרים פרווה מעולה בלי פשרות. המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק.

המצרכים :

לבצק שמרים

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן

  • 10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כ-2 כפות) שמן צמחי
  • 75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן
  • ביצה
  • 2 חלמונים
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה טרופה להברשה

למלית

  • 400-500 גרם ממרח חלבה

  • 100-150 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לסירופ רום

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כ-2 כפות) מים
  • 2 כפות רום (משקה, לא תמצית)

אופן ההכנה:

1מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים.

4מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ.

5מורחים מחצית מכמות ממרח החלבה בעזרת פלטה או קלף.

6מפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

7מגלגלים לרולדה הדוקה.

8חוצים את הרולדה לאורכה ל-2 חלקים ויוצרים מהם צורת בורג.

9מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

10מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

11מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים במשך כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

12מכינים סירופ לזיגוג: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס.

13מסירים מהאש, מצננים במשך כ-5 דקות ומערבבים פנימה את הרום.

14מזגגים את העוגות המוכנים בסירופ בנדיבות.

15מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:• אפשר למלא את העוגות בכל מה שאוהבים: שוקולד, מלית קינמון ואגוזים, פרג וכיו"ב.• שומרים את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים.• אפשר להקפיא את העוגות המוכנות עד חודש. לאחר ההפשרה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור חם ולהגיש.• אל תוותרו על הסירופ לזיגוג, שמקנה מראה מבריק ויוצר עוגה עסיסית במיוחד.

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il