אוכל
אוכל
סיום מתוק

קאפקייקס משגעים מצופים שוקולד ומרנג

גם קאפקייק, גם ציפוי שוקולד מבריק וגם קישוט מרנג – מה אפשר לומר, אלה הן עוגות קטנות ומטריפות שאי אפשר לעמוד בפניהן

|mako אוכל| פורסם07:06
קאפקייקס שוקולד ומרנג (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.2354reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 70 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי

  • 1 ביצה
  • 150 מ"ל חלב סויה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 25 גרם (2 כפות) קקאו
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
  • 4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

למרנג:

  • 2 חלבונים בטמפרטורת החדר

  • קורט מלח
  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
  • 30 מ"ל (3 כפות) מים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים של מאפינס.

2בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלב סויה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד והקמח נטמע בתערובת.

4מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים עד ל-2/3 מגובה השקע.

5מפזרים מעל כל עוגה שוקולד צ'יפס ואופים במשך כ-15-22 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

6ציפוי שוקולד: בקערה קטנה מניחים יחד קרם קוקוס ושוקולד מריר קצוץ וממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) בפולסים, עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומבריקה.

7מצפים את העוגות החמות בציפוי השוקולד ומניחים לצינון מוחלט במקרר.

8מרנג איטלקי: מניחים חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.

9בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה וכאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אם אין לכם מדחום אפשר לדעת שהסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך למעין כדור גמיש.

10ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 115-117 מעלות ומסירים מהאש.

11יוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.

12מקציפים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב, אוורירי ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

13מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כ-1-2 ס"מ ומזלפים על גבי הקאפקייקס תלוליות יפות.

14מקשטים בסוכריות צבעוניות או בקקאו ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

  • שומרים את הקאפקייקס במקרר עד 3-4 ימים, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
  • במקום מרנג אפשר לזלף על הקאפקייקס קצפת קוקוס שמכינים מקרם קוקוס קר מאוד, אותו מקציפים לקצפת יציבה. אפשר גם שמנת צמחית, אבל פחות מומלץ.
  • הסירופ הרותח שנשפך על גבי החלבונים גורם לפסטורם, כך שאין חשש לאכול את המרנג, למרות שהוא לא עובר אפייה.
  • למשקיענים – אפשר לשרוף את המרנג באמצעות ברנר ביתי או תחת הגריל בחום הגבוה ביותר בתנור.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד ונוגט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il