חנוכה כבר כאן וכולנו מודאגים מאימת הסופגניות. אני טוען שסופגניות זה לחלשים. אני איש של לביבות; לביבות תפוחי האדמה שסבתא שלי הייתה מכינה ובוזקת סוכר מלמעלה, ואותן לביבות בדיוק עם שמנת חמוצה בגרסתן המלוחה. עם השנים הבנו שהלטקעס של סבתא מושלמות כפי שהן, אבל למה לעצור בתפוחי אדמה? מה רע בבטטה ובשר טלה? מה אכפת לנו לערבב קישואים עם גבינות ולהרגיש על החוף ביוון? או תירס וצ'יפוטלה כדי שיהיה לנו חג שמח במיוחד (וחריף עוד יותר)? בקיצור, חומרי גלם מפתיעים כיד הדמיון ובלי סוף. אז בואו נתחיל, קדימה - זהו זמן לביבות.

לביבות קישואים

לביבות קישואים יווניות ושובבות שיוצאות מהמם כשמטגנים אותן בחמאה או בשמן, אבל אם במקרה החלטתם לחגוג את חנוכה בעל האש חורפי - הלביבות האלה ישמחו לעלות על המנגל. 

מרכיבים: 
8 קישואים, מגוררים
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
100 גרם גבינת פטה
100 גרם שקדים קלויים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
שלושת רבעי כוס בורגול מושרה
חצי כוס נענע, קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל 

אופן ההכנה:

1. מגררים את הקישואים וסוחטים היטב.

2. מניחים את גרדת הקישואים בקערה ביחד עם שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת אחידה (במידה והתערובת דביקה מדי מוסיפים מעט פירורי לחם ואם היא יבשה מדי מוסיפים עוד ביצה).

3. יוצרים מהתערובת קציצות-לביבות ומטגנים במחבת משני הצדדים.

לביבות בטטה וטלה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
לביבות בטטה וטלה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

לביבות בטטה וטלה

מי שפחות בקטע של בטטה יכול להחליף אותה בדלעת, ההכנה זהה. אפשר כמובן גם בשר בקר או עוף.

מרכיבים: 
250 גרם בשר טלה טחון
3 בטטות, קלופות ומגוררות דק
2 ביצים
3 ענפי תימין מופרדים
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון

לטחינת היוגורט הירוקה:
1 צרור פטרוזיליה חלוטה
3 כפות מי קרח, לדילול
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס יוגורט 3% שומן
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הבשר, הבטטה, הביצים והתימין. מתבלים במלח ופלפל.

2. יוצרים לביבות קטנות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים.

3. לטחינת היוגורט הירוקה: טוחנים את הפטרוזיליה עם מעט מים קרים בבלנדר. מערבבים את כל יתר החומרים בקערה, מוסיפים את מחית הפטרוזיליה ומערבבים היטב.

4. מגישים את הטחינה הירוקה לצד קבב הקישואים.

לביבות תירס וצ'יפוטלה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
לביבות תירס וצ'יפוטלה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

לביבות תירס חריפות-מתוקות

בדמיוני אני מוקף חברים. מדליק את החנוכייה החגיגית שלי ומגיש לכולם פיתות עם לביבות תירס חריפות, יוגורט צונן וקצת בצל ירוק. זו הגרסה שלי לחג הנרות. 

מרכיבים: 
10 קלחי תירס טרי מתוק (זן גילי)
1 כף צ'יפוטלה טחון
1 כוס כוסברה, קצוצה
2 כפות בצל ירוק, קצוץ
1 כפית כמון
1 ביצה
3 כפות קמח
מלח
פלפל 

לטיגון: 
קמח תירס לציפוי
שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים במג'ימיקס.

2. מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב. יוצרים לביבות ומצפים כל אחת מהן בקמח תירס.
מטגנים שתי דקות מכל צד.

עוגת תפוחי אדמה וערמונים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עוגת תפוחי אדמה וערמונים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוגת תפוחי אדמה וערמונים ללא טיגון

זו לא לביבה וגם לא באמת עוגה. מדובר בשילוב בין לטקעס פולני, קוגל ירושלמי וגראטן צרפתי. מה זה משנה בעצם, זה טעים רצח!

מרכיבים: 
10 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים בפומפיה
1 בצל, מגורר
3 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה
1 שקית ערמונים קלופים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1. מערבבים הכל בקערה.

2. מרפדים אינגליש קייק או תבנית 24 עגולה בנייר אפייה, יוצקים את המסה לתבנית, מכסים בנייר אפייה ודוחסים היטב.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה וחצי.

4. מוציאים מהתנור. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

התגעגעתם לטורים של עומר מילר? גם אנחנו. הנה כל הטורים הקודמים