העולם נחלק לשניים: חובבי הקיץ וחובבי החורף. אני, כהרגלי, חיייב לסבך קצת את העניינים ולהודות שמזג האוויר מבחינתי הוא רק תפאורה עבור האוכל שבא לי לבשל ולאכול. מתענג בשלג של ינואר בניו יורק וזורח בכבשן הישראלי של אוגוסט. מזג האוויר הוא לא ממש פונקציה בשבילי - חמין, מרק עוף או ראמן הן מנות קבועות אצלי גם ביום שרבי.

הטור הזה הוא עבור אלו שאוהבים קיץ. מתכונים בשביל כאלה שנהנים מקרן שמש מלטפת. מלחות מוגברת. מהגלים בים. אבל הטור הזה הוא גם עבור אלו שמרגישים כאילו הוכנסו כקדירה מהבילה לטאבון עצים לוהט. מתכונים מרעננים שישכיחו את הלחות. קיץ חם לכולם. 

סלט תאנים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט תאנים. תענוג קיצי לכולם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

סלט תאנים

מרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות עלי תרד צעירים וטריים
2 כוסות על רוקט פריכים
חצי כוס ריגלת הגינה (ריג'לה)
10 עלי בזיליקום
10 עלי כוסברה
5 כפות שמן זית עדין
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי (באוגוסט תעברו לליים טרי)
מלח דק
פלפל שחור גרוס
8 תאנים גדולות, רכות, עסיסיות (אפשר גם שזיפי סנטה)
גבינת פטה כבשים אהובה עליכם (גם קממבר/ברי/המאירי ישתדכו נפלא)
כף חומץ בלסמי מיושן ואיכותי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים בעדינות רבה את העלים. מזלפים שמן זית ולימון, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים קלות ממש, בלי לפגוע בעלים ובפריכותם.

2. מסדרים את הסלט בקערת הגשה או על קרש גדול או סתם צלחת לבנה גדולה ושטוחה. בוצעים את התאנים ומסדרים מסביב לסלט. מפוררים מעל את הגבינה. מזלפים בלסמי ומגישים מיד.

אבטיח וסשימי (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
אבטיח וסשימי. כולל טיפ יד ראשונה ממקסיקנית | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אבטיח עם דג טרחון

את המנה הזו הגשתי לפני 15 שנה באירוע פרטי, ומאז אני חוזר אליה מדי פעם בהנאה. המנה עברה שינוי קטן בעקבות טיול במקסיקו; לא ארבה במילים רק אספר שאינדיאנית זקנה בצד הדרך תיבלה עבורי אבטיח בליים, טבסקו ומלח והגישה לי בשקית קרח. הייתה מעורבת בתקרית ציפורן גדולה אבל הבטחתי לא להרבות במילים.

מרכיבים: 
9 קוביות אבטיח מתוק (גודל של ביס)
180 גרם טרחון ללא עור ועצמות (ניתן להחליף בכל דג ים לבן שבא לכם)
שמן זית
מלח גס
2 ליים או לימונים
טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מסדרים את קוביות האבטיח בצלחת. על כל קוביית אבטיח מניחים פרוסת דג (סשימי).

2. מתבלים בשמן זית, מלח גס וליים סחוט ומטפטפים טבסקו לפי רמת החריפות האהובה עליכם. אני שם די הרבה כי מתיקות האבטיח וחמיצות הליים מאזנים את הטעמים באופן מופלא. מגישים מיד.

המלצה: פזרו קרח גרוס ועליו סדרו את קוביות האבטיח. מעל כל חתיכה הניחו עלה בזיליקום קטן. מקרר. מרשים. טעים!

דג ותפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פיש אנ' צ'יפס. המטוגן של הקיץ | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פיש אנד צ'יפס

מרכיבים: 
חצי קילו דג לבן ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות (לוקוס, בורי, קוד, מוסר ים וכו')
4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לאצבעות שמנמנות
שמן לטיגון עמוק

למשרה (לא חובה אבל מומלץ):
מעט מיץ לימון
כפית שאטה
כמה עלי תימין
חרדל חלק
קליפת לימון

לציפוי:
כוס קמח טמפורה (או קמח תופח)
ביצה טרופה היטב
מלח
פלפל שחור
כוס סודה קרה (גם בירה לבנה זה אש)
חצי כוס קוביות קרח

למטבל:
בצל לבן, קצוץ
מעט שמן, לטיגון
2 כוסות אפונת גינה
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את חומרי המשרה ומניחים בפנים את קוביות הדג למשך חצי שעה. מסננים היטב.

2. מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הציפוי. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית - לא סמיכה מאוד כי אז נקבל מעטפת שמנה ושומנית.

3. מצפים את הדג בבלילה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם מראש. מסננים בעזרת כף מסננת היישר לנייר סופג. 

4. מטגנים באותו סיר את אצבעות תפוחי האדמה עד הזהבה. צ'יפס פריך וזהוב. ממליחים במלח גס.

5. מכינים את המטבל: מטגנים את הבצל בסיר קטן. מוסיפים את האפונה והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים. טוחנים למרקם גס. מגישים לצד הדג, יחד עם חצאי לימון. 

>> בפעם שעברה הכנו עם עומר סיר ענק של ספגטי וכדורי בשר