שלושה זיכרונות:

1. ארבע בבוקר. האור במקרר נדלק. ערימת שניצלים דקיקים מונחת על צלחת לבנה עטופה בניילון נצמד. ארבע ושש דקות. צלחת ריקה. בטן מלאה ואני חוזר למיטה בבית הוריי להמשיך לחלום.

2. טיול שנתי לנחל עמוד. יושב לבד בכיסא הקדמי (לא הייתי מהמקובלים בלשון המעטה), פותח את התיק ומוציא פיתה עטופה בנייר סופג. מצפה לפיתה עם שוקולד השחר המיתולוגי ולהפתעתי מתגלה פיתה עם שניצל ופירה וקטשופ. הלם. עד היום זו הפיתה האהובה עליי.

3. שוחררתי מסורוקה אחרי התקף נוראי של קרוהן. הרופא המליץ להימנע מגלוטן. אמא שלי רצתה שלא ארגיש שונה והכינה לי שניצל עם קמח אורז. זה היה טעים ברמות. הבטן עדיין כאבה.

ואחרי הנוסטלגיה המרגשת, קבלו שלושה מתכונים:

שניצל של יום שישי

מרכיבים: 
4 פרגיות נקיות מעור ועצמות, דפוקות קלות
400 גרם חלה מתוקה
2 ביצים
כוס קמח
מלח
פלפל שחור

לטיגון:
חצי ליטר שמן תירס

אופן ההכנה:

1. בוצעים את החלה לקוביות קטנות (אפשר לקצוץ בסכין). משטחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 10 דקות, רק כדי לייבש היטב את החלה. מוציאים מהתנור ומרסקים בידיים לפירורים גסים.

2. מכינים קערה עם ביצים טרופות וקערה עם קמח מתובל במלח ופלפל שחור.

3. מחממים סיר רחב עם שמן עמוק.

4. מצפים את הפרגית בקמח, ביצה ואז פירורי חלה מתוקה. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות הנותרות.

5. מטגנים באטיות בערך 5 דקות עד שהציפוי זהוב וקריספי והפרגית מוכנה.

קריספי שניצל בלחמניה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קריספי שניצל בלחמנייה. סנדוויץ' החלומות | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קריספי צ'יקן

מרכיבים: 
4 חתיכות חזה עוף דפוקות קלות
כוס רוויון
כף ג'ינג'ר קצוץ
מקל למון גראס קצוץ
כפית שאטה
מלח
פלפל שחור
כוס קורנפלור

לטיגון:
חצי ליטר שמן תירס

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הרוויון עם כל התבלינים. משרים את העופות בתערובת למשך 4 שעות במקרר.

2. מחממים סיר רחב עם שמן עמוק. 

3. מעבירים את העופות מהרוויון לקורנפלור. מחזירים לרוויון ושוב לקורנפלור. מכניסים את העוף המצופה לסיר השמן ומטגנים בזהירות במשך 5 דקות.

4. מוציאים לנייר סופג. מגישים בתוך לחמנייה עם מיונז ופלפל חלפיניו.


שניצל עם שבבי קוקוס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
שניצל עם סילאן ושבבי קוקוס. פשוט תכינו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

שניצל קוקוס וסילאן

מרכיבים: 
4 חתיכות חזה עוף, פרוס דק ודפוק קלות
2 ביצים
כף סילאן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס קמח
2 כוסות שבבי קוקוס, קלוי או לבן

לטיגון:
חצי ליטר שמן תירס

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה ביצים וסילאן, מלח ופלפל.

2. מסדרים קערה עם קמח וקערה עם שבבי קוקוס.

3. מחממים שמן לטיגון. 

4. מצפים את חזה העוף (ניתן לחתוך אותו גם לשניצלונים) בקמח, ביצה מתובלת ואז בשבבי הקוקוס.
מטגנים במשך 3-5 דקות. ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו המבורגרים בהשראת סוסו אנד סאנס