הפעם אחרוג ממנהגי ואקשקש פחות, כי המלאכה מרובה והרעב קשה מנשוא. יש בחור חביב בשם עדי שגר במושב גילת שבדרום. למה אני מספר לכם עליו? כי באחד הראיונות שנערכו אתי בעבר שמו הוזכר בסיפור על כוס שוקו מחלב שומני ולא מפוסטר שאמא שלו הביאה מהרפת הביתית שהייתה בחצר ביתם. באותו היום נסענו אני ועדי לצפות בנבחרת ישראל במשחקה נגד נבחרת צרפת עם הכוכב ז'אן פייר פפן, אותו משחק שנגמר בתוצאה המשפילה 4-0. את תחושת העלבון הצורב המתיקה רק אותה כוס שוקו מופלאה.

אמא של עדי, ציפי, הייתה גם הראשונה שנתנה לי לטעום פריקסה. זה היה בפנימייה שבה למדתי. עדי הגיע עם המאפה המדהים הזה לחדר והארומה הממגנטת כבשה אותי. כריך מטוגן אבל לא שומני, רסק דלעת, טונה משומרת, בצל ירוק וביצים. זה היה ביס מכונן, וגם הפעם הראשונה שאכלתי סנדוויץ' מבצק מטוגן ולא אפוי. עושר של טעמים. מאז אכלתי לדעתי כבר מיליון פריקסה בשוק בנתניה ואצל בינו ביפו. לאחרונה הגיע לחדר אוכל טבח מקסים בשם אילן. לאילן היה בעבר דוכן פריקסה, ורשמית אני מכריז שזה הפריקסה היחידי שמצליח להתגבר על אותה נוסטלגיה מופלאה.

היי, בסוף כן קשקשתי לא מעט. אז יאללה, צאו לדרך.

לבצק (12 יחידות):
1 ק"ג קמח
כף סוכר
כף מלח
3 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
חצי כוס שמן
4 כוסות מים פושרים
שמן

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את השמרים היבשים, הביצה השמן והמים הפושרים בהדרגה עד לקבלת בצק רך.

3. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח חצי שעה עד שעה בטמפרטורת החדר.

4. לאחר התפיחה מעבדים את הבצק עם מעט קמח וקורצים כדורים של 100 גרם.

5. יוצרים מהכדורים צורה של פריקסה (מעין לחמנייה אובלית). נותנים להם לנוח עוד כ-10 דקות.

6. מטגנים את הפריקסה בשמן עמוק (חשוב שהטמפרטורה של השמן לא תעלה על 120 מעלות).

עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
ככה זה נראה לפני הצלילה בשמן | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
וככה זה נראה אחרי | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ממרח דלעת (צ'ירצ'י):
חצי ק"ג דלעת
2 גזרים
1 תפוח אדמה
מלח
פלפל שחור
שן שום, כתושה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר עם מים את כל הירקות ומביאים לרתיחה.

2. אחרי ריכוך מלא של הירקות, מסננים את המים וטוחנים אותם יחד בבלנדר בפולסים קצרים. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב.

עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פותחים את הפריקסה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
וחותכים קצת לימונים כבושים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

לימון כבוש:
5 לימונים, פרוסים
תערובת של 200 גרם מלח גס, 200 גרם סוכר וכף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. טובלים את פרוסות הלימון בתערובת התבלינים.

2. מסדרים את הפרוסות בצנצנת אחת על השנייה.

3. אוטמים את הצנצנת היטב ומחכים יומיים-שלושה.

עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מפרקים פנימה את הדג שבחרתם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מסדרים את שאר המרכיבים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אריסה:
חצי ק"ג פלפלים מיובשים שהושרו במים חמים
20 שיני שום
מלח
פלפל שחור
שמן סויה

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המצרכים עם שמן סויה עד לקבלת מחית חלקה. 

* יחד עם כל אלה מוסיפים לפריקסה גם כל סוג של דג כבוש (כן, גם טונה משומרת), ביצים קשות ובצל ירוק וסגול.

עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
לא שוכחים ביצה! | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
ובתיאבון! | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

 חדר אוכל, שדרות שאול המלך 23, תל אביב. 03-6966188

>> בפעם הקודמת התפנקנו פה עם ארוחות בוקר מעלפות