חרירה דגים של שמחה ויגאל גואטה

המרכיבים (6 מנות):
פילטים של דג מוסר ים טרי (לפי חשבון של 150 גרם למנה)
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון להגשה

למרק:
3 בצלים, קצוצים
שמן לטיגון
5 עגבניות, מקולפות
1 כרפס (סלרי) + עלים, קצוץ
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
כוס עדשים ירוקות
כוס גרגירי חומוס אחרי השריה של לילה
צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות קמח
חצי כוס מים
מיץ מ-2 לימונים
עוד כוסברה קצוצה

לאטריות:
חבילת אטריות דקות למרק
כורכום
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק עוף

אופן הכנה:

  1. המרק: מטגנים בסיר את הבצל. מוסיפים את העגבניות, הכרפס והגזר ומטגנים שתי דקות.
  2. מוסיפים עדשים ירוקות, עדשים כתומות, חומוס, כוסברה ופטרוזיליה.
  3. מערבבים את הקמח והמים בקערית.
  4. מוסיפים לסיר רסק עגבניות ואת תערובת הקמח והמים.
  5. מבשלים כשעה. לקראת הסוף מוסיפים מיץ לימון וכוסברה.
  6. בסיר נפרד מבשלים את האטריות במים עם כורכום, פלפל שחור, מלח ומעט מרק עוף.
  7. הדג: מטגנים את הפילטים במחבת, מתבלים במלח ופלפל וחותכים לקוביות גדולות (כל מנה מוגשת עם 5 קוביות).
  8. מעבירים את המרק לקערות גדולות, מוסיפים לכל אחת אטריות וקוביות דג, מזלפים לימון ומגישים.