המרכיבים:

לקולי עגבניות:

קילו וחצי עגבניות שרי כתומות (לא צהובות)

חצי כוס שמן זית

כוס פרנו

7 שיני שום, חצויות

מלח

פלפל שחור 

לשרי השרופות:

40 עגבניות שרי אדומות מתוקות

40 אדומות מנומרות מתוקות

מלח גס

שמן זית

המטבח המנצח VIP 2 - רן שריג ודנה ספקטור (צילום: היטליסט – המצעד של mako, 12+)
צילום: היטליסט – המצעד של mako, 12+

 

לאיולי חציל:

2 חצילים גדולים מבריקים

מלח

פלפל שחור

5-7 שיני שום

לימון

שליש כוס של שמן זית

 

לפנקו:

חבילה פנקו

מלח

קליפת לימון מגוררת

עלי תימין

כף צ'ילי יבש

חצי כף שום גבישי

 

לדג:

בר ים, לברק או דניס

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

שמן זית לטיגון

להגשה:

15 עגבניות מגי סמוקות ויפות

כוסברה טרייה

עלי בזיליקום

אורגנו טרי

צ'ילי חריף ירוק

צ'ילי חריף אדום

בצלים סגולים 

אופן ההכנה:

  1. לקולי עגבניות: חוצים את עגבניות השרי הצהובות. מבשלים במחבת כ-20 דקות עם שאר המרכיבים. טוחנים בבלנדר ומניחים לצינון.
  2. לשרי שרופות: חוצים את עגבניות השרי, מעבירים לתבנית (כשהשחלות פונות למעלה) ושורפים עם ברנר. מבשלים במלח גס ושמן זית.
  3. לאיולי חציל: שורפים את החצילים על הגז ומקלפים. מעבירים לבלנדר עם מלח, פלפל, שום, סקוויז של לימון ושמן זית. טוחנים לקרם. טועמים ומתקנים אם צריך. מסננים מהחתיכות השחורות של קליפת החציל ומקררים.
  4. לפנקו: מערבבים את כל המרכיבים וקולים במחבת עד שמתחיל להשחים.
  5. לדג: מנקים את הדג, מתבלים ומטגנים בשמן זית על הצד של העור. כשמוכן מצננים על השיש.
  6. את עגבניות המגי חולטים ומעבירים למי קרח. חותכים לקוביות גדולות.
  7. צילחות: מתחילים עם הקולי הצהוב, עליו מסדרים כמה קוביות של מגי וכמה עגבניות שרי צרובות. מסדרים כמה חתיכות של דג, עשבי תיבול ובצל סגול. מפזרים מהפנקו, מטפטפים איולי חצילים ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.