לוופל:

4 ביצים

250 גרם חמאה

200 גרם סוכר

180 גרם קמח

חצי כפית סודה לשתייה עם מעט חומץ

20 גרם סוכר וניל

 

לרוטב פירות היער:

400 גרם פטל קפוא, או תערובת פירות יער

120 גרם סוכר

 

לג'לי:

חצי ליטר יין שזיפים (אפשר גם יין אדום או מיץ תפוחים)

150 גרם סוכר

כפית אגר

 

למרנג:

100 גרם חלבון (בערך מ-3 ביצים)

200 גרם סוכר

50 גרם מים

כף וחצי קורנפלור

4 כפות מים

 

 אופן ההכנה:

  1. מכינים את הוופל: ממיסים את החמאה במיקרוגל, טורפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל. מערבבים.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה עם החומץ.
  4. מטגנים את הבלילה במכשיר וופל או במחבת שטוחה ללא שוליים לשניות ספורות. ניתן ליישר את הבלילה עם פלטה מדורגת.
  5. מגלגלים מיד לצורת גליל. זהירות לא להמתין יותר מדי.
  6. מכינים את הג'לי: מרתיחים יין שזיפים, מוסיפים סוכר ואגר. מכניסים למקרר או מקפיאים אם ממהרים.
  7. מכינים את המרנג: מבשלים את הסוכר במים. ברגע שהמים רותחים, מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר. מזלפים את סירופ הסוכר לאט לתוך החלבונים ונזהרים שלא לשבור את המרנג. ממשיכים להקציף עד לייצוב.
  8. מכינים רוטב פירות יער: מבשלים את פירות היער והסוכר במשך כשעה וחצי. בסיר נפרד, מרתיחים מים עם קורנפלור, מזלפים לתוך הרוטב, מרתיחים שוב ומסננים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.