המצרכים:

לדגים:

2 פילה דג דניס

5 כפות שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

3 שיני שום

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כפית מלח

 

לקרם שורשים:

1 תפוח אדמה 

1 ארטישוק ירושלמי

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 שיני שום

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כפית מלח

 

לפורטובלו:

2 פטריות פורטובלו

2 כפות שמן זית 

1 כפית פפריקה מעושנת 

1 כף סילאן 

1 כפית פלפל שחור גרוס 

1 כפית מלח

 

לסלט עגבניות:

2 עגבניות 

3 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

חצי כוס כוסברה קצוצה

כף שמן זית 

כף מיץ לימון 

מעט מלח

 

לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

2שיני שום כתושות

מיץ לימון אחד

1 כפית מלח

רבע כוס פטרוזיליה 

רבע כוס כוסברה 

מים קרים

 

לרוטב לימון:

חצי כפית מלח

4 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

 

אופן הכנה:

 

  1. הדגים: מתבלים את פילה הדג בשמן זית בשני הצדדים. מערבבים בקערה מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון של הדג (בלי העור).
  2. מחממים מחבת ומניחים עליה את הפילה. צולים על אש בינונית עם העור כלפי מטה, הופכים, מכסים את המחבת וצורבים עוד 2-3 דקות.
  3. קרם שורשים: מבשלים במי מלח את כל הירקות עד לריכוך. מסננים וטוחנים במעבד מזון.
  4. מזלפים שמנת תוך כדי טחינה, עד לקבלת קרם חלק. מתבלים במעט מלח.
  5. הפורטובלו: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומשרים את הפטריות במרינדה.
  6. מחממים מחבת פסים וצורבים את הפטריות משני הצדדים.
  7. סלט עגבניות מרוקאי: חותכים את העגבניות, השום והפלפל לקוביות קטנות. מערבבים עם שאר המרכיבים.
  8. הטחינה: טוחנים במעבד מזון טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מלח, פטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים מים תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם חלק.
  9. לרוטב: טורפים את כל המצרכים למרקם אחיד. שומרים בקירור עד להגשה.