אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות המבורגר רכות ואווריריות

אחרי שתאכלו המבורגר בלחמנייה שנאפתה בבית לא תוכלו לחזור ללחמניות הרגילות של הסופר. מצד שני, עם המתכון הזה לא תהיה לכם סיבה לעשות זאת

|mako אוכל| פורסם12:42
לחמניות המבורגר (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5470reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (16 מנות):

  • קילו קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 100 גרם מרגרינה, מומסת
  • 1/4 2 כוסות מים פושרים
  • ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • כף מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר.

3מוסיפים את המרגרינה המומסת, מים, ביצה, סוכר ולבסוף את המלח ולשים 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, הבצק אמור להיות דביק מעט.

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת נקייה.

5מתפיחים את הבצק כשעה או עד הכפלת הנפח.

6לשים שוב את הבצק קצרות ומחלקים ל-16 יחידות במשקל 110-100 גרם. מניחים את יחידות הבצק על משטח שיש נקי, יוצרים כדורים חלקים ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-20 דקות.

8מושחים בביצה ומפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

*לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב ולהפשיר לקראת השימוש.

>> בפעם שעברה הכנו פשטידת בטטה שהטריפה את הגולשים

>> והנה עוגיות אוזני פיל!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il