אוכל
אוכל
עוגת ספוג

מתוק לשבת: עוגת שקדים ובננות

עוד מתכון מנצח של אביבה פיבקו לעוגה בצ'יק צ'ק - עשרים דקות עבודה גג, ויש לכם קינוח מהמם לסופ"ש שיכול לבוא בכיף אחרי ארוחה בשרית

|mako אוכל| פורסם08:55
עוגת ספוג (צילום: sanapadh, Istock)
צילום: sanapadh, Istock
Rating:4.789reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)

  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 250 גרם מרגרינה, רכה
  • 4 ביצים
  • 300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 125 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים מולבנים, טחונים דק
  • 3 בננות בשלות

לציפוי:

  • 1/3 חבילת מרגרינה
  • 4 כפות קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • ביצה

לעיטור:

  • 1/2 כוס ברס (שקדים או אגוזים מקורמלים), טחונים גס

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר את המרגרינה יחד עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף עוד 5 דקות.

2מועכים בעזרת מזלג את הבננות, ומוסיפים אותן יחד עם השקדים הטחונים לבלילה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

4מרפדים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים מעט.

5מעבירים את התערובת אל התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות (רצוי טורבו) ל-50 עד 60 דקות. (מי שאין לו טורבו יכול לאפות בחום של 180 מעלות, ולכסות את העוגה לאחר חצי מזמן האפייה).

6הכנת הציפוי: בסיר קטן ממיסים את המרגרינה יחד עם הסוכר והקקאו, מערבבים בעזרת מטרפה, עד שכל הסוכר נמס.

7מורידים את הסיר מהגז, ומוסיפים ביצה ומיד טורפים, עד שמתקבל קרם נעים. חשוב לעבוד מהר, אחרת יהיה לכם חביתה בשוקולד.

8לאחר שהעוגה התקררה, שופכים את הקרם מעל העוגה, ומפזרים מעל את הברס.

* בתמונה - עוגה ללא ציפוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות חצי מלאות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il