אוכל
אוכל
עוגת ספוג

מקלות לחם למרק

לקראת החורף שמתחיל לעשות קולות של חזרה - אנחנו יותר מממליצים לכם להצטייד במקלות הלחם האלה, שיהפכו כל מרק לארוחה מכובדת, משביעה וטעימה. ככה מגישים מרק בסטייל

|mako אוכל| פורסם07:08
מקלות לחם למרק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (30 מנות):

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • 100 גרם מרגרינה מומסת
  • כף שטוחה של מלח
  • 4\3 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות דקות או לקוביות
  • ביצה טרופה +כף מים (להברשה)
  • שומשום ומעט מלח גס (לציפוי)

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר.

2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מהמים הפושרים, מרגרינה ומלח. לשים היטב (במיקסר או ידנית) כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את העגבניות המיובשות והמים הנוספים, אם יש צורך.

3מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

4מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-30 חלקים. יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5מברישים את מקלות הלחם בביצה טרופה עם מים ומפזרים שומשום ומעט מלח גס. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

6מחממים תנור ל-200 מעלות, ואופים את המקלות כ-20 דקות, עד שהם משחימים.

* ניתן להקפיא את מקלות הלחם לאחר האפייה ולהפשיר לפי הצורך.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פרעצלים הולנדיים

>> איך פותחים שמפניה כמו מקצוענים?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il