אוכל
אוכל
עוגת ספוג

פרעצל הולנדי מטוגן

לחמניית בצק שמרים חלבית וטעימה, בתיבול של ג'ינג'ר וגרידת לימון - משביעה כמו לחם, מפנקת כמו סופגנייה. מטוגן אחרון ודי

|mako אוכל| פורסם07:44
פרעצל הולנדי מטוגן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:516reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 4.5 כוסות קמח לבן
  • 25 גרם שמרים יבשים (2.5 כפות)
  • 100 גרם מרגרינה רכה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • כפית גרידת לימון
  • חצי כפית ג'ינג'ר מגורר או אבקה
  • כוס ורבע חלב פושר (לגרסה פרווה: חלב קוקוס)
  • שמן קנולה לטיגון
  • להגשה: אבקת סוכר או סוכר דק

אופן ההכנה:

1מקציפים יחד את המרגרינה והסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הביצה, ממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת במסה ואז מוסיפים את גרידת הלימון והג'ינג'ר. מערבבים.

2בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשמרים. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את תוכן הקערה הראשונה. מוסיפים את החלב ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לידיים, ומתפיחים 20 דקות.

3מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. יוצרים מכל כדור צורת פרעצל או בייגל, ומניחים לתפיחה של 15 דקות על נייר אפייה.

4מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרצעלים עד להשחמה. הופכים בעדינות רבה, ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.

5מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

>> בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו דונאטס גבינה בלי שמרים

>> 10 דרכים להפוך את האוכל שאתם מבשלים לטעים יותר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il