אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות פסטו

הן רכות, הן טעימות כמו שד והן פרווה - אז תנו לנו סיבה אחת לא להגיש את הלחמניות האלה מכאן ואילך בכל ארוחה חגיגית שאתם מכינים

|mako אוכל| פורסם07:28
לחמניות פסטו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קילו קמח לבן, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם מרגרינה, מומסת
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 ורבע כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

לפסטו פרווה:

  • צרור עלי בזיליקום, עלים בלבד (צרור נדיב, שקונים בדך כלל בשווקים)
  • שן שום (או יותר לפי הטעם)
  • חופן צנוברים (אפשר גם אגוזים)
  • מלח
  • כשליש כוס שמן זית

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • קצח
  • מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, הביצה, המים ולבסוף את המלח ולשים עם וו לישה 7-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת נקייה. מניחים להתפחה כשעה, או עד להכפלת הנפח.

3בינתיים מכינים את הפסטו: מעבדים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

4לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו מעט ומחלקים ל-4 חלקים שווים.

5מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בנדיבות בפסטו. מגלגלים לגלילה ומניחים את החלק הפתוח כלפי מטה.

6פורסים את הגלילה למקטעים באלכסון - פעם לימין, פעם שמאל. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה המגולגל כלפי מטה, תוך שמירה על ריווח בין המאפים (הם יתפחו באפייה).

7לוחצים על החלק האמצעי, כך שצורת המאפה והפסטו יבלטו מהצדדים. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.

8מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים במרכז כל מאפה ביצה ומפזרים שומשום, קצח ומעט מלח גס.

9אופים כ-25 דקות, ומגישים חמים.

>> בשבוע שעבר הכנו אמפנדס בשר קטלניים
>> מה הילדים המתוקים בעולם חשבו על הממתקים האמריקאיים הכי מגניבים?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il