אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות זיתים

לחמניות זיתים טעימות, מעולות לאירוח או סתם לנשנוש - כי גם בלי אורחים מגיע לנו ליהנות מדי פעם ממאפים שיפילו אותנו מהרגליים. את ממרח הזיתים, אגב, אפשר להחליף בפסטו, זעתר או מה שאוהבים

|mako אוכל| פורסם06:58
לחמניות זיתים - מוכנות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.974reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (32 מנות):

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • כוס מים חמימים
  • 1 ביצה
  • 20 גרם מרגרינה רכה
  • כפית מלח
  • טפנד זיתים (או כל ממרח אחר שאוהבים)
  • חלמון להברשה

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח, סוכר ושמרים.

2מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות.

3מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה.

4מחלקים ל-4 כדורים שווים.

לחמניות זיתים - שלב ראשוןלחמניות זיתים - שלב ראשון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה.

6מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

לחמניות זיתים - שלב שנילחמניות זיתים - שלב שני|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

7מתפיחים שוב במקום חמים כשעה.

8מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

לחמניות זיתים - שלב שלישילחמניות זיתים - שלב שלישי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> יודעים מה יילך עם זה טוב? סמבוסק גבינות

>> והנה עוגת נקטרינות מהירה וטעימה אש

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il