
לחמניות חצי מלאות עם שיבולת שועל והפתעותאין כיף גדול יותר מריח של לחם טרי בבית. אביבה פיבקו מפנקת עם לחמניות שעושות טוב על הנשמה ואפילו עוברות הקפאה בצורה מושלמת![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
כשיש ריח של לחם טרי בבית זה כיף, אבל יותר כיף זה לפרוס לחם שהכנתם בעצמכם ולמרוח עליו משהו טעים. המתכון הזה הוא מעט שונה ממתכונים של לחמניות רגילות, אבל שווה את המאמץ. אפשר כמובן להקפיא את הלחמניות המוכנות (אחרי האפייה), להוציא מהמקפיא שעה לפני ההגשה ולתת להן להגיע בעצמן לטמפרטורת החדר. הן יהיו טעימות כמו חדשות. המצרכים (15 מנות):(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
אופן ההכנה:1שמים את המים בסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את שיבולת השועל, הסוכר החום, המרגרינה, הדבש והמלח ומערבבים (הכי קל בעזרת כף עץ) עד לקבלת עיסה אחידה. מצננים מעט. 2מוסיפים את השמרים לתערובת המצוננת מעט, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמחים ולשים בעזרת הידיים לבצק אחיד. אפשר גם להעביר בשלב זה את התערובת לתוך קערת מיקסר וללוש את הבצק בעזרת וו לישה. יכול להיות שהבצק יידרוש עוד קצת מים - זה תלוי במזג האוויר. 3מוסיפים את הגרעינים או האגוזים ולשים אותם אל תוך הבצק, כך שייתפרסו בצורה אחידה. 4מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים שעה. 5אחרי ההתפחה הראשונה, לשים שוב את הבצק ויוצרים כ-15 לחמניות. מכסים את הלחמניות במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 6אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות מוכנות. >> בשבוע שעבר הכנו מלאווח ביתי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |