אוכל
אוכל
עוגת ספוג

פאי גבינה כשר לפסח

פאי בפסח? ברור שאפשר! מכינים קלתית פריכה מעוגיות יין כשרות לפסח ומקבלים פאי בדיוק כמו במקור, עם מלית גבינה עשירה וקישוט מגניב של שוקולד מלמעלה

|mako אוכל| פורסם08:37
פאי גבינה כשר לפסח (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:480reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 250 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות שקדים מולבנים טחונים
  • 4 כפות חלב

למלית:

  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • כוס חלב 3% שומן
  • שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה:

1מכינים את הקלתית: מפוררים את העוגיות לפירורים. מערבבים עם שאר חומרי הבצק לתערובת אחידה ורטובה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות של תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

>> לכל המתכונים לפסח

>> בקרו בבלוג של אינס שילת -תיק אוכל

2. מעבירים למקפיא לחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים 10 דקות ומצננים עד שהקלתית קרה לגמרי.

3מכינים את המלית: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, כוס החלב והפודינג לקרם. מוסיפים את הגבינה לתוך הקרם ומקפלים אותה בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4ממלאים את הפאי בציפוי ומעבירים ללילה במקרר או ל-4 שעות במקפיא להתייצבות.

5הציפוי: ממיסים את השוקולד, טובלים כפית בשוקולד ומזלפים בעזרתה פסים בצורה לא מסודרת מעל הפאי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il