אוכל
אוכל
עוגת ספוג

בלינצ'ס מלוחים עם גבינות ותרד

בלינצ'ס דקיקים עם מלית של גבינה בולגרית, גבינה לבנה ותרד מאודה שסוגרים לכם את הפינה המלוחה לחג. את הבצק אפשר להכין במחבת קצת מראש ואת המילוי והאפייה רגע לפני ההגשה

|mako אוכל| פורסם15:13
בלינצ'ס מלוחים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.655reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (18 מנות):

לבלינצ'ס:

  • 4 ביצים
  • רבע כפית מלח
  • 3 כוסות חלב
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • כוס מים
  • 2 ורבע כוסות קמח לבן

למלית:

  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • חצי כוס תרד, מאודה
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות גבינה לבנה למריחה 5%
  • חלבון ביצה

לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה + כף אחת של שמן זית

אופן ההכנה:

1טורפים היטב את חומרי הבלינצ'ס.

2משמנים קלות מחבת ויוצקים כמצקת מהבלילה למחבת, מניעים את המחבת בצורה סיבובית עד שהבלילה מתפשטת באופן אחיד ודק על פני המחבת. ברגע שהחלק העליון מקבל קרום ומתייבש מעבירים את הבלינצ'ס לצלחת שטוחה - אין צורך להפוך לצד השני. כך עושים עם יתרת הבלילה.

3מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מניחים כף בקצה עלה הבלינצ'ס סוגרים משני הצדדים ומגלגלים (כמו שמגלגלים סיגר). מניחים בתבנית משומנת קלות כשהתפר כלפי מטה.

4את החלמון שנשאר מערבבים עם כף שמן זית ומברישים את הבלינצ'ס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-10 דקות ומגישים חם.

* * לבלוג של אינס שילת ינאי -תיק אוכל

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il