מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מיונז

כריכי בצק עלים

מנה פשוטה, טעימה, מושחתת ומעולה לבריאות הנפש

|mako| פורסם12:57
כריכי בצק עלים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 1 גליל בצק עלים מופשר (משתמשים בכמה שרוצים ומקפיאים מקסימום עוד פעם אחת)

  • 2 ביצים לאדם
  • 1 בצל
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • מלח
  • מעט שמן

כלים

  • חותכן עוגיות גדול באיזו צורה שרוצים, או כוס רחבה

  • נייר אפיה משומן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).

2חותכים את הבצק לצורה הרצויה – אפשר בעזרת כוס.

3מניחים נייר אפייה משומן על תבנית, מסדרים עליו את עיגולי הבצק, מרססים בשמן (או מורחים בביצה טרופה) ואופים 15 דקות.

4בינתיים פורסים את הבצל לרצועות, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים עד למידה הרצויה.

5תוך כדי הטיגון מציבים עוד מחבת קטנה עם טיפה שמן ומכינים ביצת עין או חביתה (אם השתמשתם בחותכן ממתכת אפשר להכין בו גם את הביצה, כך שהיא תצא באותו גודל וצורה. רק לא לשכוח לשמן את הדפנות).

6מוציאים את המאפים הקטנים מהתנור כשהם זהובים ובוצעים לרוחב – לא צריך סכין, הבצק הזה מתמסר בקלות.

7מורחים מעט מיונז וחרדל על ה"פרוסה" התחתונה, מניחים ביצה, מפזרים בצל, ממליחים ואוכלים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il