
המצרכים (4 מנות):לסלט תפוחי האדמה:
לסלמון:
אופן ההכנה:1מתחילים מהכנת הסלט: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות (אני אוהב עם הקליפה, אפשר גם לקלף). מניחים בקערה ביחד עם האפונה, פרוסות הבצל הסגול וטבעות הבצל הירוק. 2בקערה נפרדת, מערבבים את שאר המצרכים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים לירקות החתוכים, מערבבים ומתקנים תיבול. 3מעבירים למקרר לשעה לפחות כדי לטעמים להתמזג (בזמן זה הבצל הסגול מתרכך מעט ונהיה פחות אגרסיבי). 4עוברים להכנת הסלמון: בקערה מערבבים את המיונז עם הפפריקות ומלח ופלפל. 5מייבשים היטב את פילה הסלמון בעזרת מגבת נייר. מניחים חצי כף מהתערובת על כל פילה ובעזרת הידיים מורחים את התערובת על הסלמון כך שכל פילה יהיה עטוף בצורה אחידה. 6מוציאים את סלט תפוחי האדמה מהמקרר. 7משמנים מחבת פסים בתרסיס שמן או מגבת נייר טבולה בשמן ומניחים את הפילטים של הסלמון, עם צד העור כלפי מטה. מתחילים במחבת קרה (העור של הדג מתקפל פחות באופן זה) ואחרי ששמים את הסלמון מעבירים לאז גבוהה. 8אחרי שצד העור התחמם, צורבים את הסלמון משאר הכיוונים ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. אם צריך הופכים מדי פעם, עד שפילה הסלמון הגיע לרמת עשיה של מדיום-מדיום וול. 9להגשה, מסדרים מעט מסלט תפוחי האדמה על צלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הסלמון המוכן. מגישים מיד, אפשר עם פלח לימון ועירית קצוצה מעל. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |