זה ידוע שבני אדם הם יצורים של הרגל. הפסיכולוגים מסבירים זאת כתופעה שבה ההרגל מייצר מקום מאוד נינוח ובכך מאפשר מקום לגילוי חוויות חדשות ושונות. על פי התיאוריה הזאת במשך 12 שנה המוח שלי היה פנוי במהלך ארוחת צהריים.

מהגן ועד התיכון, בכל יום בצהריים אכלתי סנדוויץ' עם חמאת בוטנים וריבה - 12 שנים ברצף! הגיוון בארוחה נע בין לחם עם החלק הקשה לבין בלי, בין ריבת תות לריבת ענבים, אבל תמיד בלי יוצא מן הכלל הסנדוויץ' האמריקאי האייקוני הזה היה אצלי בתיק. אתם בטח חושבים שהסיבה לקיבעון הייתה העצלנות של אמא שלי, אבל לא, זו אני שביססתי את ההרגל הזה.

נודלס עם שומשום וחמאת בוטנים (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
נודלס עם שומשום וחמאת בוטנים. מחווה לממרח הכי שווה | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

לפני חודש וחצי, בעודי עוברת על הפיד של פייסבוק, גיליתי משהו חדש: מסתבר שבאותו היום חגגו את היום הבינלאומי לחמאת בוטנים. בטח לישראלים זה נשמע מוזר להכריז על יום כזה, אבל לי זה גרם לפרץ של נוסטלגיה שהתחברה עם הביקור המתקרב שלי לארה"ב. מתוך הגעגוע החלטתי שהגיע הזמן להכין מנה של גדולים עם הממרח האהוב עליי בעולם, והמתכון לאטריות סובה מיד קפץ לי לראש.

כאמא טרייה אני נושאת איתי את הרצון לגוון לבן שלי את הארוחות כדי שלא יהיה לו משעמם מצד אחד, ולייצר לו הרגלים שיפנו לו מקום במוח לחוויות חדשות ומסעירות מצד שני. במשך שבוע הוא אכל אטריות סובה עם חמאת בוטנים, ואני ידעתי שלפחות בשבוע הזה הוא פנוי מחשבתית לקליטת מידע חדש ומסעיר.

את אטריות הסובה אפשר למצא כיום כמעט בכל סופר גדול. הן עשויות מקמח כוסמת ולכן נטולות גלוטן. אני הוספתי חזה עוף צרוב על הגריל לארוחת צהריים קצת יותר משביעה. אין צורך לתבל את העוף ביותר ממלח גס ופלפל שחור, מאחר שהמנה עצמה מלאת טעמים.

נודלס עם שומשום וחמאת בוטנים 2 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
הבן שלי אכל את המנה הזאת בכיף שבוע שלם | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

נודלס עם שומשום וחמאת בוטנים

המרכיבים (לכ-4 מנות):
לרוטב:
½ כוס חמאת בוטנים חלקה
¼ כוס רוטב סויה
⅓ כוס מים חמים
1 כף דבש
1½ כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
½ כפית שמן צ'ילי (אופציונלי)

לאטריות:
1 חבילה (250 גרם) של אטריות סובה
2 זוקיני (או קישואים) בינוניים, חצויים לאורך וחתוכים דק
¼ כוס בצל ירוק, קצוץ דק
½ כוס כוסברה, קצוצה דק
2 כפות שומשום קלוי
1 צ'ילי אדום, חתוך דק מאוד (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערת הגשה גדולה.

2. מבשלים את האטריות במים רותחים עם מלח 3-4 דקות לדרגת אל דנטה. היזהרו מבישול יתר. מסננים ושוטפים במים קרים.

3. שמים את האטריות, הזוקיני והבצל הירוק בקערה עם הרוטב, ומערבבים עד שהאטריות מכוסות ברוטב.

4. מפזרים את הכוסברה, השומשום והצ'ילי, ומגישים מיד.

דיאנה לינדר אוכלת (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
דיאנה אוכל את הנודלס. לפחות זה לא PB&J | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הנודלס עם החברים בפייסבוק

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה שושנים עם שמרים ומנגולד
>> בתנור של אביבה: מיסיסיפי מאד פאי