אני רוצה לפתוח את הפוסט הזה עם הצהרה: המתכון הזה הוא גרסה שאינה קונצנזוס על עוגה שהיא הכי קונצנזוס.

משום מה בארץ אין התלהבות יתרה מהשילוב בין שוקולד למנטה, ואילו באנגליה זה חיבור מאוד פופולרי. אני באופן אישי מאוד אוהבת את החיבור הזה. כמעט תמיד יש לי בארון חבילה של שוקולד מנטה 70% של לינט שאני מחביאה ושומרת רק לעצמי, לרגעים (הלא מעטים) שבא לי משהו מתוק-מריר. לפני כמה שבועות הוזמנו לארוחת ערב אצל חברים וברגע האחרון התנדבתי להביא משהו מתוק. החלטתי ללכת על בטוח ולהכין את המתכון הקבוע שלי לבראוניז של מיכל מוזס, שמניב עוגה שחורה, מרירה ועשירה מאוד. בעלי, שאינו אוהב שוקולד מריר, לא מסוגל לאכול אותה אבל מי שמבין עניין יודע שזו עוגה מנצחת וששוקולד מריר זה הדבר האמיתי!

בראוניז מנטה 2 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
המנטוס מלמעלה יצאו שוס | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

חזרה לארוחת הערב - ברגע שהחלטתי שזו העוגה, בדקתי שיש לי כל מה שצריך. הסתבר לי שנשארו לי רק שתי חבילות של שוקולד מנטה, ולא שוקולד רגיל. אני אוהבת להכניס טוויסטים למתכונים מנצחים, לכן זרמתי עם ההתקלה. הבאתי את העוגה לארוחת הערב ונתקלתי בתגובות מעורבות - מי שאוהב את שילוב הטעמים הזה וגם אוהב את הממתק "After Eight Chocolate" נדלק על הרעיון והתלהב. מי שמסתייג מהחיבור הזה, לקח ביס והניח באלגנטיות את העוגה בצלחת. אני קצת נעלבתי...

כשהכנתי את העוגה לצילומי הבלוג, הרגשתי שאני חייבת להוסיף אלמנט וויזואלי שירמוז למי שבא לטעום שאלו לא בראוניז רגילים. חיפשתי מה לשים מלמעלה ובסוף פיזרתי שברים של mentos וקיוויתי לטוב. בזמן האפייה החלק הפנימי של המנטוס נמס והציפוי נשאר פריך- אחלה שוס! אז מי שאוהב (מאוד) עוגות עשירות ומלאות בשוקולד - הבראוניז האלו בשבילו.

כמה הערות:

*אפשר להחליף את המנטה ולהשתמש בשוקולד תפוז עם תפוזים מזוגגים למעלה.

* באפיית בראוניז less is more - תמיד עדיף להוציא את העוגה לפני שהיא אפויה לגמרי, אחרת תתקבל עוגה יבשה. שימו לב לכך שזמני האפייה הם עניין של המלצה, למדו את התנור שלכם.

*מי שרוצה מתכון מושלם לבראוניז ולא מתלהב מהמנטה יכול כמובן לוותר ולהשתמש בשוקולד מריר רגיל (זה היה ברור, לא?).

* אני אוהבת לשמור את הבראוניז בפריזר ולאכול אותם לאט לאט כשהם קצת קפואים.

בראוניז מנטה (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
בראוניז מנטה. כהים ועשירים | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

בראוניז מנטה

הותאם ממתכון של מיכל מוזס

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מנטה (60% או 70%)
200 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
80 גרם קקאו (1/2 כוס)
90 גרם קמח (2/3 כוס)
1/2 חבילת סוכריות מנטוס מנטה, חתוכות לחצאים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, מערבבים היטב ומצננים מעט.

3. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מנפים קקאו וקמח ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים רק עד שהתערובת אחידה.

5. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את סוכריות המנטוס החתוכות. אופים למשך 25-30 דקות. מצננים חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה.

* בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

הולכים לנסות להכין את הבראוניז האלו? ספרו לנו בתגובות!

>> בשבוע שעבר הכנו צ'ילי קון קרנה
>> מתכונים לשבועות