יש לי תיאוריה לגבי זוגות, היא אמנם עובדת רק על 50% מהזוגות אבל אני ממשיכה לאחוז בה. התיאוריה אומרת שככל שזוגות נמצאים יותר זמן בזוגיות כך הם הופכים דומים יותר במראה החיצוני שלהם (יש תיאוריה דומה לגבי חיות מחמד ובעליהן, לא?). אח שלי לדוגמה, נשוי למשהיא שהרבה יותר דומה לו ממני, אנשים בטוחים שיש להם איזו קרבה משפחתית.

למרות זאת, התיאוריה שלי לא עובדת בזוגיות שלי, אנחנו נמצאים ב-50% שלא מתאימים לתפיסה הזו. עברו כבר 12 שנה ואנחנו עדיין נראים מאוד מאוד שונה. מה שכן קרה, זה שלאט לאט הצלחנו לייצר יותר התאמה בהרגלי האכילה שלנו. היום הוא מוכן לאכול אנשובי אפילו אם זה לא במודע, ואני מוצאת את עצמי אוכלת אוכל של בוקר לארוחת ערב, הרגל שהולך נגד האמריקאית שבי. ישנם גם דברים שהפסקתי לאכול בגללו: אחד מהמאכלים האהובים עלי הם חצילים בכל וורסיה אפשרית. אסף לעומת זאת, לא מוכן להתקרב לשום חציל שאינו נמצא בתוך סביח.

מאפה חצילים ופרמזן 2 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מאפה חצילים ופרמזן. מנה פחות מוכרת במטבח הישראלי | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

חבל לי שהחציל יצא מהתפריט הביתי שלי. אני חושבת שחציל הוא אחד הירקות המעניינים במטבח, מבחר המנות שאפשר להכין איתו הוא עצום וכל פעם הוא מקבל כיוון שונה. המנה של מאפה החצילים והפרמזן מאוד פופולרית בארה"ב. אבל למרות שישראלים מאוד אוהבים חצילים, המתכון הזו התפספס ולא ממש מוכר בארץ משום מה. הבאתי לכם כאן את הגרסה המנצחת למתכון פשוט וטעים.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

• בגרסה שלי אני מוותרת על טיגון החצילים למען בריאות וחיסכון קלורי. האפייה מצריכה זמן אבל היא חוסכת את החוויה השומנית ולטעמי זה שווה.

• רוטב העגבניות במנה הוא רוטב פשוט וקלאסי. לכל אחד יש מתכון לרוטב עגבניות, הבאתי לכם כאן את שלי. אפשר כמובן, גם לקנות רוטב מוכן. זמן הכנת הרוטב יוצא בערך כמו זמן אפיית החצילים כך שאם תכינו אותם יחד תוכלו מיד לאחר מכן להרכיב את המנה.

• המנה הזו הכי טעימה כשאוכלים אותה מיד עם צאתה מהתנור ולכן אני ממליצה לתכנן את הכנתה כשאתם יודעים שיש אנשים רעבים שמחכים לה.

מאפה חצילים ופרמזן 1 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מוותרים על טיגון החצילים וחוסכים בקלוריות | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

מאפה חצילים ופרמזן

מותאם ממתכון של מרתה סטיוארט

המרכיבים:
2 ביצים גדולות + 2 כפות מים
1 כוס פירורי לחם
1 כוס + 2 כפות גבינת פרמזן, מגורדת דק
1½ כפיות אורגנו יבש
מלח ופלפל גרוס
2 חצילים גדולים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
6 כוסות (1400 גרם) רוטב עגבניות פשוט (ראו מתכון למטה)
1/2 1 כוסות מוצרלה, מגוררת

תבנית 25*30 ס"מ

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה (רגילות, של התנור) בנייר אפייה ומברישים אותם בשמן זית.

2. בקערה עמוקה מערבבים את הביצים עם שתי כפות מים. בקערה נפרדת מערבבים יחד את פירורי הלחם עם כוס אחת של פרמזן, אורגנו ומתבלים עם מלחו פלפל גרוס.

3. טובלים את פרוסות החצילים, אחת אחת, בתוך הביצים ואז טובלים בתערובת פירורי הלחם. מסדרים את החצילים על גבי תבניות האפייה. אופים במשך 20-25 דקות, עד שחלקו התחתון של החציל מזהיב. מוצאים מהתנור והופכים את החצילים. אופים לעוד 20-25 דקות, עד לזהבה משני הצדדים. מוצאים מהתנור ומעלים את חום התנור ל-200 מעלות.

4. מרכיבים את המנה: מניחים 2 כוסות רוטב עגבניות בתבנית. מסדרים חצי מהחצילים על הרוטב. שמים עוד 2 כוסות רוטב על החצילים ומפזרים מעל ½ כוס מוצרלה. חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים, רוטב ומוצרלה ומפזרים למעלה 2 כפות פרמזן. אופים למשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מבעבע והגבינה נמסה וזהובה. ממתינים 10 דקות לפני הגשת המנה.

רוטב עגבניות בסיסי

חומרים (ל-8 כוסות):
½ כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
8 שיני שום, פרוסות דק
6 כפות עלי תימין, קצוץ
1 גזר, מגורד דק
2 קופסאות שימורים גדולות (800 גרם) עגבניות שלמות מקולפות
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-8-10 דקות, עד שהבצל מאוד רך וטיפה שחום. מוסיפים את התימין והגזר ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

2. מוסיפים את העגבניות (כולל המיצים) ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עוד שהרוטב הסמיך מעט. מתבלים עם מלח.

* בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכון למאפה חצילים ופרמזן בפייסבוק

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת קאדיף
>> 30 נשנושים עד 50 קלוריות