אוכל
אוכל

עוגת סברינה של אמא של אסי

השבוע חיפשתי עוגה שתהיה קלה להכנה, אבל מי שיטעם אותה יחשוב שהשקעתי. זו האחת

|mako אוכל| פורסם10:19
עוגת סברינה של מלי עזר (צילום: אסי עזר, mako אוכל)
צילום: אסי עזר, mako אוכל
Rating:4.8210reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

השבוע הייתי מאוד עסוקה - אבל עדיין, חייבים להכין עוגת שישי לילדים (ולכם). לא רציתי לעשות סתם עוד עוגת שוקולד מהירה, וחיפשתי עוגה שמצד אחד תהיה קלה להכנה ומצד שני מי שיטעם אותה יחשוב שהשקעתי. אתם יודעים מה? אני חושבת שהצלחתי.

המצרכים :

לתבנית עגולה מספר 24:

  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כף שמן
  • ½ כוס אגוזים טחונים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • 1 כף קמח תופח

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כוס מים

לציפוי:

  • 2 מכלים של שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1שלב ראשון בעוגת סברינה: מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

>> מתכונים לשבועות

2מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל.

3טורפים במזלג את החלמונים עם אבקת האפייה, השמן והאגוזים הטחונים.

4מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים את פירורי הלחם והקמח.

5אופים ב-170 מעלות 10 דקות.

6בינתיים מבשלים יחד את חומרי הסירופ על אש קטנה, ומניחים לנוזלים להצטמצם קצת. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה מיד את הסירופ החם. מניחים להצטנן.

7מקציפים את חומרי הציפוי יחד ומורחים על עוגת הסברינהלאחר שהתקררה. אפשר לקשט ברוטב פטל או אוכמניות, או להגיש ככה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לטוויטר של מלי עזר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il