מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת יום הולדת של אמא של אסי

עוגת יום ההולדת הזאת אולי נראית תמימה, אבל היא מסתירה בתוכה שכבות מפתיעות של טעמים - עוגה ספוגה בקפה, עם ציפוי קצפת ומעליו ציפוי שוקולד עשיר. מטורף? סמכו על מלי עזר עם העוגה הקטלנית הזאת

|mako אוכל| פורסם16:20
עוגת יומולדת (צילום: אסי עזר, mako אוכל)
צילום: אסי עזר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

השבוע חל יום הולדתו של בני הקטן. אז החלטתי להפתיע אותו, פעמיים. פעם אחת נחתי אצלו בבית, ללא התראה מוקדמת כדי לאחל לו מזל טוב (ואיזה ילד לא אוהב שאמא שלו מפתיעה אותו ללא התראה מוקדמת...) ופעם שנייה בעוגה, שכלפי חוץ נראית כמו עוגת שוקולד רגילה אבל מבפנים - הפתעה! מדובר בעוגת שכבות קרמית עשירה ומלאת טעמים ומרקמים. מזל טוב ילד שלי. אוהבת, אמא.

המצרכים :

לעוגה

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות מים
  • 7 כפות שמן
  • 7 כפות קמח תופח
  • 1 כוס נס קפה מוכן

לציפוי הקצפת

  • 1 מיכל של שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

לציפוי השוקולד העליון

  • ½ כוס סוכר
  • 5 כפות מים
  • 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 5 כפות קקאו
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם)
  • 1 מיכל של שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

2מקציפים את החלבונים, ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ושאר חומרי העוגה על פי סדר הופעתם.

3אופים את העוגה (בתבנית 26) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה - אם הוא יוצא יבש, אפשר להוציא אותה מהתנור.

4מכינים כוס נס קפה חזק ושופכים על העוגה בעודה חמה.

5מכינים את שכבת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם כוס חלב ושקית האינסטנט וניל לקצפת יציבה. אחרי שהעוגה מתקררת, מורחים עליה את שכבת הקצפת. מעבירים בינתיים למקרר.

6מכינים את ציפוי השוקולד: מבשלים חצי כוס סוכר עם 5 כפות מים, חבילת שוקולד מריר, 5 כפות קקאו וחבילת חמאה. מקררים.

7מקציפים מיכל של שמנת מתוקה ומערבבים אותו לתוך השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורחים מעל שכבת הקצפת ומסביב לעוגה בצורה אחידה. שומרים במקרר ומגישים קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לטוויטר של מלי עזר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il