
השבוע חל יום הולדתו של בני הקטן. אז החלטתי להפתיע אותו, פעמיים. פעם אחת נחתי אצלו בבית, ללא התראה מוקדמת כדי לאחל לו מזל טוב (ואיזה ילד לא אוהב שאמא שלו מפתיעה אותו ללא התראה מוקדמת...) ופעם שנייה בעוגה, שכלפי חוץ נראית כמו עוגת שוקולד רגילה אבל מבפנים - הפתעה! מדובר בעוגת שכבות קרמית עשירה ומלאת טעמים ומרקמים. מזל טוב ילד שלי. אוהבת, אמא. המצרכים :לעוגה
לציפוי הקצפת
לציפוי השוקולד העליון
אופן ההכנה:1מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. 2מקציפים את החלבונים, ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ושאר חומרי העוגה על פי סדר הופעתם. 3אופים את העוגה (בתבנית 26) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה - אם הוא יוצא יבש, אפשר להוציא אותה מהתנור. 4מכינים כוס נס קפה חזק ושופכים על העוגה בעודה חמה. 5מכינים את שכבת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם כוס חלב ושקית האינסטנט וניל לקצפת יציבה. אחרי שהעוגה מתקררת, מורחים עליה את שכבת הקצפת. מעבירים בינתיים למקרר. 6מכינים את ציפוי השוקולד: מבשלים חצי כוס סוכר עם 5 כפות מים, חבילת שוקולד מריר, 5 כפות קקאו וחבילת חמאה. מקררים. 7מקציפים מיכל של שמנת מתוקה ומערבבים אותו לתוך השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורחים מעל שכבת הקצפת ומסביב לעוגה בצורה אחידה. שומרים במקרר ומגישים קר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |