חמאה

אין מקרר שאין בו לפחות חבילה אחת של חמאה. אנחנו מטגנים אתה, מוסיפים אותה לרטבים, אופים אתה וגם סתם מורחים אותה על לחם (בינינו, צנים עם חמאה יכול להיות המעדן הכי גדול שיש). העניין הוא שרובנו מסתפקים בחמאה הפשוטה במחיר המפוקח ולא מבינים כמה אנחנו מפסידים.

מה בעצם הופך חמאה לטובה יותר? חמאה איכותית היא חמאה שמיוצרת בתהליך טבעי, מחלב איכותי וכמה שפחות מעובד, שלצערנו היום זמין רק באירופה, ונגיש לנו רק בחמאות המיובאות.

לא רק שהטעם של כל מאפה, כריך או רוטב שנכין עם חמאה איכותית ישתפר פלאים, היא גם תוסיף לו מרקם קרמי במיוחד וארומה מגרה. מאפה שמרים או בצק פריך שנכין עם חמאה כזאת לא רק יהיה הרבה יותר טעים, הוא גם יפיץ בבית ניחוחות שאתם לא מדמיינים. מבחינת הטעם, מאכלים כמו דג, כרובית, אספרגוס, ברוקולי או תפוחי אדמה יזכו למקפצה משמעותית בזכות החמאה האיכותית. מגיע לכם אוכל טוב.

ריזוטו ירוקים בחמאת לימון ממותג (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
השקעה בכל חומרי הגלם | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דגים

לא מעט ישראלים גדלים עם התחושה שהם לא אוהבים דגים, כי הדגים היחידים שטעמו בילדותם היו דגים קפואים בעלי טעם וריח מוזרים ומרקם שמזכיר גומי. אם גם אתם מרגישים ככה לגבי דגים, נסו להשקיע בדגים טריים ואיכותיים - עדיף דגי ים - כמו לוקוס, ותבינו למה דגים נחשבים למעדן. הדגים האלה גם יהיו טעימים הרבה יותר וגם בריאים יותר (מכילים הרבה יותר אומגה 3 ו-6 ויוד, שעוזרים לשמור על בלוטת התריס שלנו).

פסטה

פעם הכרנו רק פסטה תוצרת הארץ, אבל בשנים האחרונות הגיעו לישראל מותגי פסטה איכותיים מאיטליה, ששינו לגמרי את איכות הפסטות שאנחנו מכינים בבית. הפסטות האיטלקיות מיוצרות מחיטת דורום איכותית יותר, מה שהופך אותן לא רק לטעימות יותר אלא גם ליציבות יותר, עם תחושת האל דנטה הנעימה שאופיינית לפסטה מצטיינת. פסטה ברמה גבוהה גם נשמרת טוב יותר בחימום מחדש, ולא הופכת לרכה וסמרטוטית כמו הפסטות הזולות. ברוב רשתות השיווק יש לא מעט מבצעים על הפסטות האיכותיות, אז שווה להצטייד, כי פסטה יבשה נשמרת בבית לא מעט זמן.

פסטה זוקיני ברוטב חמאה, שום ותימין (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אל תוותרו על פסטה איטלקית טובה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שוקולד לאפייה

בארץ יש מותגי שוקולד רבים שמיועדים לאכילה כטבלאות, ופחות להמסה ולאפייה. למרות זאת, רובנו משתמשים באותו שוקולד מתוק ופחות איכותי גם באפייה, ומפספסים עולם שלם של טעמי שוקולד אמיתיים. הדבר נכון במיוחד כאשר מכינים עוגות שמרים במילוי שוקולד ועוגות עם מוסים או גנאשים. השוקולד הייעודי לאפייה מגיע במטבעות שנוח להמס ומכיל אחוזי קקאו גבוהים יותר, שמחזקים את טעם השוקולד שעשוי להיעלם באפייה. גם המרקם שהם תורמים למאפה הוא רך וחלק יותר משוקולד שמיועד לאכילה בטבלאות. אם אתם אוהבים לאפות, עשו לעצמכם טובה והצטיידו בכמות גדולה של שוקולד לאפייה. כשקונים ממנו בכמויות גדולות גם המחיר לא הרבה יותר גבוה מהשוקולד הזול במדפים, ואילו האיכות גבוהה פי כמה.