לחם קופים לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
בלי גינונים מיותרים. לחם קופים כובש הורים | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

לחם קופים עם לוטוס 

קודם כל כי הוא סופר טעים, אבל מעבר לזה - מדובר במנה ששוברת את הקרח ומקלילה את האווירה המתוחה. בלי מזלגות עוגה ובלי כל כללי הטקס - פשוט תולשים עם הידיים ואוכלים בכיף. אחרי שתריבו עם אב המשפחה על החתיכה האחרונה אנחנו בטוחים שתרגישו בבית. מתכון של אולגה טוכשר.

מרכיבים (ל-8 מנות, תבנית קוגלהוף קוטר 24 ס"מ):
כוס חלב
60 גרם ממרח חמאה
חצי קוביית שמרים טריים או כף שמרים יבשים
שליש כוס סוכר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
3 ושני שליש כוסות קמח
כפית מלח

למילוי:
חצי צנצנת ממרח לוטוס קר

לציפוי: 
80 גרם חמאה מומסת
שלושת רבעי כוס סוכר (לבן או חום)
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים במיקרוגל את החלב והחמאה ומערבבים במטרפה עד שכל החמאה נמסה.

2. מפוררים את השמרים לתוך הקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב היטב בעזרת המטרפה.

3. מעבירים את הבלילה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ולשים כ-10 דקות, קודם במהירות נמוכה ואחר כך בינונית, עד שמתקבל בצק רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו אך נפרד מדופנות הקערה. אם צריך מוסיפים קצת קמח.

4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-½ דקה נוספת.

5. משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי עד שעתיים.

6. כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ.

7. חותכים את הבצק בסכין חדה לרצועות של 4-5 ס"מ לאורך ולרוחב, לקבלת כ-40 קוביות.

8. ממיסים את החמאה (מחומרי הציפוי) ומשמנים בנדיבות את התבנית, כולל הדפנות מסביב לחור.

9. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית שטוחה.

10. משטחים ריבוע של בצק בין האצבעות, מניחים במרכזו כחצי כפית ממרח לוטוס, מקבצים את הבצק מסביב למלית ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור הדוק. חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק.

11. טובלים כל כדור בחמאה המומסת ומנערים כדי להחזיר את העודפים לקערית. מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומסדרים בתבנית שורות-שורות. מקפידים שהשורה העליונה תהיה אחידה בגובהה ככל האפשר.

12. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שוב, במשך כשעה. אחרי 40 דקות מחממים תנור ל-175 מעלות.

13. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה תופחת ומשחימה.

14. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

15. שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום. מומלץ לחמם קצת בתנור או במיקרוגל לפני הגשה חוזרת.

הערות:

• אפשר להשתמש בכל תבנית אפייה עגולה אחרת בקוטר 24-26 ס"מ

• אם לא אוהבים, אפשר לוותר על הקינמון בציפוי העוגה.

חלה מתוקה עם דבש ושקדים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חלה מתוקה. זה המסר שאתם רוצים להעביר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חלה מתוקה עם דבש ושקדים

אדם שמביא לך חלב - אתה לא יכול שלא להתאהב בו. ואם מדובר בחלה מעשה ידיו אז על אחת כמה וכמה. במתכון הזה, של אינס שילת ינאי, מדובר בחלה מתקתקה שיש בה גם דבר וקצת שקדים, עם אופציה לצימוקים. בקיצור, כל מה שאתם רוצים בשביל לפתוח ארוחה כמו שצריך.

המצרכים:

לחלה:
500 גרם קמח
5 כפות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
ביצה
כוס ורבע מים פושרים
50 גרם ממרח חמאה
כפית שטוחה מלח
3 כפות צימוקים (לא חובה)

לציפוי:
ביצה טרופה
4 כפות דבש מהולות ב-2 כפות מים
שקדים מולבנים, קלויים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק (עם רק כוס אחת מהמים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות רך - אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים.

2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה ל-40 דקות. אחרי ההתפחה, לשים שוב את הבצק על משטח מקומח וקולעים חלה עגולה (יש מגוון סרטים ביוטיוב המדגימים קליעת חלה). מניחים את החלה להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כעשרים דקות.

3. לפני האפייה מצפים את החלה בביצה טרופה ואופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהחלה משחימה.

4. כשהחלה אפויה, מברישים אותה בדבש ומקשטים בשקדים.

כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
הכי מתוקות שיש. עוגיות חמאה כפתוריות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס

מדובר בעוגיות הכי מתוקות בסביבה, וזה עוד לפני שמישהו יכניס אחת לפה. הן קטנטנות, בהירות, שוחות באבקת סוכר ומנוקדות בשוקולד. יבואו נפלא כתוספת לקינוח ולצד הקפה. "ההורים של" יחסלו אחת ועוד אחת ובלי לשים לב הקופסה תהיה ריקה ואתם תהיו עמוק בלב שלהם. מתכון של פיית העוגיות ענבל לביא.

מרכיבים (ל-40 עוגיות):
200 גרם חמאה, מרוככת למחצה
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
רבע כפית מלח
150 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:
120 גרם (כוס) אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון) מעבדים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות כך שהם מתפזרים בבצק.

3. מגלגלים מהתערובת כדורים של כ-2 וחצי ס"מ ומסדרים במרווחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.

4. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב קלות אך עדיין בהירות.

5. מצננים מחוץ לתנור כמה דקות ומגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר לציפוי בעודן חמות. מצננים היטב, נותנים לעוגיות גלגול נוסף באבקת סוכר ומאפסנים בקופסה אטומה.

* בימים חמים (או במידה והבצק מתרכך מאוד במהלך העבודה) כדאי להכניס את העוגיות לקירור לחצי שעה לפני האפייה כדי לוודא שלא ישתטחו.

טארט מבצק שוקולד צ'יפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
מצד אחד אתם משקיענים, מצד שני יש לכם חוש הומור | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

טארט שוקולד צ'יפס עם קצפת וגנאש

קינוח מושקע ועשיר אבל גם מלא הומור - שזה הכי חשוב, בסופו של דבר. בחיים, ואצל הורים ובכלל. אה, וגם מדובר בעוגה טעימה בטירוף, שאין אחד שיישאר אדיש אליה. גם זה חשוב. עוד אחד של ענבל לביא.

מרכיבים: 

לבצק עוגיית שוקולד צ'יפס:
120 גרם חמאה, רכה
80 גרם (שליש כוס דחוסה) סוכר חום כהה
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
חצי כפית מלח
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
130 גרם (שני שליש כוס) שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר קצוץ

למלית שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקישוט:
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: 

1. לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, שני סוגי הסוכר והמלח 3-4 דקות לקרם רך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות להטמעה. מקררים לשעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מהדקים את הבצק לתבנית פאי 24 ס"מ, תחתית ודפנות, ומנקבים במזלג. מגלגלים מיתרת הבצק כדורים קטנים של כ-2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה במרווחים.

3. אופים את קלתית הבצק 20-25 דקות עד שהעוגייה משחימה אך עדיין נותרת מעט רכה. מצננים. אופים את עוגיות הבצק בנפרד במשך כ-10 דקות להזהבה.

4. למלית שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עם קורט מלח. מערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור למשך כשעה וחצי להתייצבות.

5. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, מעטרים את הטארט בעזרת שקית זילוף ומקשטים בעוגיות.