באיזשהו שלב בפסח זה קורה: נמאס ממצה עם שוקולד. כרגע זה נראה לכם רחוק, אבל מילה שלנו - זה יקרה יותר מוקדם ממה שאתם חושבים. אבל אל דאגה, בדיוק בשביל היום הזה יש לנו רעיון בשבילכם: למה לא להכין ממרחים על בסיס גבינת שמנת שישדרגו את המצה למדרגת נשנוש מוצלח במיוחד?

את הממרחים הבאים קל ופשוט להכין: כל מה שצריך זה להפשיל שרוולים, לקחת את כל המצרכים ולערבב אותם יחדיו בעדינות. ואם אתם רוצים - אתם יכולים פשוט למרוח את גבינת השמנת, ומעליה להניח את התוספות. הנה מה שתצטרכו:

ממרח שמנת עם סלמון מעושן, צלפים ועירית

1 אריזה גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5%
30 גרם סלמון מעושן, קצוץ
4 צלפים, קצוצים
1 כפית עירית קצוצה

ממרחים משודרגים למצה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ממרחים משודרגים למצה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 ממרח שמנת עם פפריקה מעושנת, בצל ירוק וזיתי קלמטה

1 אריזה גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5%
1 כפית מחוקה פפריקה מעושנת
בצל ירוק, קצוץ
5 זיתי קלמטה, קצוצים

גבינת שמנת עם פפריקה (צילום: shutterstock)
טעם מעושן | צילום: shutterstock

>> עוד מתכונים לפסח

ממרח שמנת עם חצילים ופלפלים קלויים

1 אריזה גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5% 
2 כפות חציל קלוי
1 פלפל קלוי (מנוקה מגרעינים), קלוף וקצוץ
1 שן שום, כתושה

פלפלים קלויים (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
חרוכים ומתוקים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל