אוכל
אוכל

מילפיי עם קרם לוטוס

מתרגשים מהגעתו של פושון לארץ? הרשו לנו להזמין אתכם להיות בעצמכם פושון ליום אחד: עם המתכון הזה תצליחו להנפיק עוגת נפוליאון מהממת ביופייה ומעלפת בטעמה, ואפילו בלי המון מאמץ

|mako אוכל| פורסם07:07
מילפיי עם קרם לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.5102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבסיס:

  • 500 גרם בצק עלים, רצוי על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
  • אבקת סוכר

לקרם פטיסייר לוטוס:

  • 240 מ"ל חלב (כוס)
  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 4 חלמונים
  • 40 גרם סוכר (3 כפות)
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות)

לקישוט:

  • אבקת סוכר
  • ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2מנפים על משטח העבודה מעט אבקת סוכר, פורסים מעל בצק עלים מופשר ומנפים אבקת סוכר גם מעליו. מרדדים טיפה (רק כדי שאבקת הסוכר תיטמע בבצק).

3מעבירים את מלבן הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף ועליו עוד תבנית כבדה שתשמש כמשקולת. אם התבנית לא מספיק כבדה, אפשר להניח עליה סיר.

4אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד שהבצק מזהיב יפה. מורידים את המשקולת והופכים את הבצק (יחד עם ניירות האפייה) לצד השני. מחזירים את המשקולת ואופים כ-20 דקות נוספות, עד להזהבה.

5מוציאים מהתנור, משאירים בצד ל-5 דקות ופורסים בעזרת סכין חדה לא משוננת ל-12 מלבנים בגודל 10 על 6 ס"מ.

6מכינים קרם פטיסייר לוטוס: מחממם את החלב בסיר על אש נמוכה עד לסף רתיחה. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

7בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

8מוסיפים את תוכן הקערה לסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע עד שמתקבל קרם סמיך.

9עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר או במקפיא.

10מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק (אם אין שק זילוף, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' רגילה עם פינה חתוכה) ומרכיבים את העוגות: מזלפים מהקרם על 4 ממלבני הבצק. מכסים במלבני בצק עלים נוספים, ומזלפים עליהם שכבה נוספת. מכסים בקומה אחרונה של בצק עלים.

11מקשטים את העוגות באבקת סוכר ובממרח לוטוס, אם רוצים.

12מעבירים למקרר בכלי אטום. מומלץ לאכול באותו יום.

>> לבלוג של אולגה:המרכיב הסודי

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> ומהצד השני של הפלנטה: מה חשבנו על ההמבורגר-פיצה של בורגראנץ'?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il